maandag, 26 september 2016 10:18

De Bibliotheek Schiedam zoekt vrijwillige docenten voor de iPad cursussen en Digisterker

Schiedam - Voor de cursus Digisterker is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar vrijwillige docenten die goed met (overheids)websites overweg kunnen, enthousiast zijn over de mogelijkheden van digitale media en die het leuk vinden om dit aan anderen over te brengen. De cursus behelst 1 dagdeel per week, 4 weken achtereen en wordt meerdere keren per jaar gegeven.

De overheid doet steeds meer zaken via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg of het doorgeven van een verhuizing. Voor wie dat nog lastig vindt of niet goed durft, organiseert de Bibliotheek Schiedam de cursus Digisterker.

Eén van de kerntaken van de Bibliotheek Schiedam is om volwassenen te ondersteunen bij het vergroten en onderhouden van hun digitale vaardigheden. Met name voor een grote groep senioren zijn deze vaardigheden niet vanzelfsprekend.

Ook voor de cursus Starten met de iPad is de bibliotheek op zoek naar vrijwillige docenten die zelf goed kunnen werken met de iPad, enthousiast zijn over de mogelijkheden van digitale media in het algemeen en die het leuk vinden om dit aan anderen over te brengen door het geven van cursussen. De cursus behelst 1 dagdeel per week, 3 weken achtereen en wordt meerdere keren per jaar gegeven.

De Bibliotheek Schiedam is tevens een SeniorWeb Leercentrum. Vrijwilligers melden zich aan als ambassadeur van SeniorWeb en ontvangen daarvoor een gratis lidmaatschap.

De bibliotheek vraagt aan alle vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten voor de aanvraag worden door de bibliotheek vergoed. Werkelijk gemaakte reiskosten worden vergoed en bij structurele inzet zal de bibliotheek u een tegoedbon voor een basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam schenken.

De Bibliotheek Schiedam zoekt vrijwillige docenten voor de iPad cursussen en Digisterker

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws