zondag, 06 december 2015 18:42

De derby: Excelsior’20 dik verdiend langs Hermes DVS

waterwegsport

 

 

Er was al veel over gezegd en geschreven, de Schiedamse derby in de 3e klasse. Wie zou winnen had niet alleen de eer maar ook de aansluiting bij de top 2 gevonden. Op een ondanks het weer goed gevuld Harga park begon Hermes goed. Binnen 6 minuten stond het al 2x kansrijk in de zestienmeter bij de zwart witten, maar na 9 min was het al aan de andere kant raak na een blunder van de nr 4 van Hermes die de jonge keeper van 17 jaar nooit zo in de problemen had mogen brengen. Lisandry Sambo tikte nu kinderlijk eenvoudig de 0-1 binnen.Door: Fred Fukkink

Terwijl de vele Excelsior supporters nog aan het juichen waren zette Excelsior gelijk veel druk vanaf de aftrap en dat resulteerde binnen de minuut in de 0-2 door Cas Smulders. Hermes herpakte zich bijzonder snel, want uit de eerste de beste aanval hierna nam Ivan Anastacia een afgeslagen bal in een keer vol op zijn pantoffel 1-2. In een enerverend eerste kwartier bracht hij Hermes dus terug in de wedstrijd.

De rest van het eerste bedrijf ging over en weer, maar waar iedereen dacht dat de ploegen bij een 1-2 gingen rusten maakte Excelsior op een psychologisch goed moment de 1-3. Dit doelpunt kwam door goed voorbereidend werk van de nummer 10 Schrouwers die Sambo liet scoren.

Na rust moest Hermes komen maar verder dan 3 kansen kwam het niet. Excelsioren invaller Hamza wist in de 86ste minuut de dik verdiende eindstand op het bord te laten noteren. Door deze overwinning staat Excelcior 20 nu alleen op de 3e plaats op 5 punten afstand van de nummers 1 & 2 Charlois & OHVV.

De oefenmeester van Excelsior’20, Gokhan Cayir was in zijn nopjes met de overwinning, “Het is eigenlijk nooit een wedstrijd geweest. We speelden vanaf de eerste minuut gedisciplineerd en zeer geconcentreerd. We hebben op de juiste momenten toegeslagen.” Ook het meegereisde Excelsior’20 publiek verdiende volgens de oefenmeester een grote pluim, “Deze mensen steunen ons door dik en dun en daar doe je het voor.” keek hij dankbaar terug.

De derby: Excelsior’20 dik verdiend langs Hermes DVS

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws