vrijdag, 30 september 2016 10:06

De eerste plantenbakken worden deze morgen verplaatst van het Stadhuis naar de Hoogstraat

Vlaardingen - In Schiedam werd deze week gesproken over het vergroenen van de Hoogstraat, in Vlaardingen gaan ze daar vandaag mee beginnen! De steden hebben veel met elkaar gemeen.

Deze ochtend worden er ('eindelijk' aldus Marco de Brabander, voorzitter winkeliersvereniging 'de Hoogstraatjes') twee plantenbakken verplaatst van het stadhuis naar de Hoogstraat. (thv Vers Vlaardingen en Omroep Vlaardingen). 

Marco: 'Deze bakken zijn de eerste van van velen (er zijn er voor dit jaar nog 20 besteld) die in de Hoogstraat worden geplaatst met als doel de straat sterk te vergroenen. Middels een WIjkdeal worden deze bakken geadopteerd door de bewoners en ondernemers van de Hoogstraat. Zij kunnen de planten en boompjes kiezen en zorgen voor het onderhoud. Naast deze grote bakken is er een actie om elk pand te vergroenen.

Het uiteindelijke doel is van de straat weer een regionale trekker te maken. het vergroenen is daarin slechts een onderdeel. Een bijzonder verlichtingsplan wordt nog bedacht. Een ander onderdeel is een maandelijkse streekmarkt startend in het begin van de lente 2017. De planvorming is op dit moment nog in volle gang.

Essentieel is ook een soepelere houding tav vergunningsverlening en precario belasting om de drempels te verlagen voor creatieve ondernemers en vooral kleinschalige horeca. Hier laat de gemeente wat ons betreft nog duidelijk steken vallen! Voor een succesvolle binnenstad is in deze tijd is onorthodox denken van groot belang. Het hoeft bovendien ook niet veel geld te kosten. Het is slechts een kwestie van het aanpassen van het beleid! Onze grote buurman Rotterdam is wat dat betreft al veel verder. Daar wordt veel geëxperimenteerd op dit vlak en met resultaat!'


Foto: fotomontage van het eruit kán gaan zien in Vlaardingen

 

De eerste plantenbakken worden deze morgen verplaatst van het Stadhuis naar de Hoogstraat

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws