maandag, 07 september 2015 12:08

De fantastische verbeelding van grote kunstenaars

Donderdag 17 september verzorgt Jules van der Vuurst de Vries een lezing over de kunstenaar als uitvinder en onderzoeker. Inloop met koffie en thee start om 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

De kunstgeschiedenis kent veel voorbeelden waarbij een kunstenaar de status van uitvinder of visionair heeft. Grote (be)denkers, die soms een royale hoeveelheid fantasie hebben: Leonarda da Vinci, Tinguely, Panamarenko, Constant, Joep van Lieshout, Theo Jansen, Bram de Jonghe, Zorro Feigl, Joost Konijn, Floris Kaayk en vele andere kunstenaars. Op deze avond word je meegenomen in hun wereld van verbeelding en werkelijkheid.

Deze lezing is onderdeel van de reeks 'Nederlandse Kunst na 1945' die iedere derde donderdag van de maand wordt georganiseerd door de Bibliotheek Schiedam in samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam.

Toegangskaarten à €5,- zijn te koop bij de Bibliotheek in de Korenbeurs en bij het Stedelijk Museum Schiedam. Op de avond zelf is er ook verkoop van toegangskaartjes.

U kunt zich alvast aanmelden via 010 714 6330 of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De fantastische verbeelding van grote kunstenaars

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws