De Illustere School komt met voorjaarsprogramma
zaterdag, 25 februari 2017 08:57

De Illustere School komt met voorjaarsprogramma

Schiedam - Op zondag 5 maart viert de Illustere School Schiedam zijn vierde dies natalis (verjaardag) in Jeneverie ’t Spul, Hoogstraat 92 Schiedam. De diesrede wordt gehouden door dr. Annette de Wit , die spreekt over het zeemansleven in Schiedam, Maassluis en Ter Heijde in de zeventiende eeuw. Dat is ook het onderwerp van haar proefschrift.

De diesviering van de Illustere School Schiedam begint om 15.00 uur. Iedereen is welkom. Toegang gratis.

De diesrede is de opmaat tot het voorjaarsprogramma van de Illustere School dat begint met een tweetal lezingen over oorsprong, aard en wezen van het populisme, respectievelijk op 9 en 16 maart, net voor en net na de verkiezingen. Spreker: de Schiedamse historicus Han van der Horst.

Hennepkwijlers
Op het programma staan onder andere ook drs Sietske Altink met een lezing over Katendrecht en dr. Jan willem Verkaik, die het thema Hennepkwijlers behandelt. Hennepkwijlers? Dat is een heel oude bijnaam voor Schiedammers, die gezien het groot aantal opgerolde plantages nieuwe actualiteit lijkt te krijgen maar ook een andere betekenis. Kijkt voor alle informatie over het voorjaarsprogramma van de Illustere School Schiedam op www.dis-is.nl.
De Illustere School komt met voorjaarsprogramma

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws