maandag, 18 augustus 2014 08:40

De keuze van archivaris Laurens Priester in de bieb

Vanaf donderdag 4 september 2014 is de expositie 'Ratatouille', te zien in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. Gastcurator Laurens Priester (gemeentearchivaris van Schiedam) heeft een keuze gemaakt uit de collectie werken van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam.

Laurens Priester (Den Haag 1961) groeide op in de Bloemenbuurt van Den Haag en in een nieuwbouwwijk van Rijswijk. In 1986 behaalde hij zijn doctoraal maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als freelancehistoricus/journalist begon Laurens in 1991 aan de opleiding tot hoger archiefambtenaar aan de Rijksarchiefschool in Den Haag die hij in 1993 voltooide. Vanaf 1991 werkte Laurens in verschillende functies bij het Rijksarchief in Zeeland te Middelburg, het laatst als hoofd van de afdeling zakelijke dienstverlening en behoud. De gemeenteraad van Schiedam benoemde hem met ingang van 1 juni 1999 tot gemeentearchivaris van Schiedam.

Tijdens zijn Zeeuwse en Schiedamse jaren verschenen regelmatig publicaties van zijn hand, onder meer over de Zeeuwse waterstaatsgeschiedenis en de geschiedenis van Schiedam. Na bijna 25 jaar in Zeeland gewoond te hebben, waarvan de meeste jaren in het mooie Middelburg, verhuisde Laurens in 2005 naar Schiedam. Met veel plezier woont hij in Schiedam-West. Laurens is de trotse vader van vijf kinderen variƫrend in leeftijd van elf tot 28, waarvan drie uit zijn eerste en twee uit zijn tweede huwelijk.

Tegelijkertijd met de expositie 'Ratatouille' zal Laurens Priester in "De Keuze van..." zijn persoonlijke keuze aan boeken en muziek tentoonstellen.

De Bibliotheek Schiedam is in 2013 de samenwerking met het CBK aangegaan. Zes keer per jaar nodigt de Bibliotheek Schiedam een gastcurator uit. Deze heeft bij het selecteren van de kunstwerken van het CBK, de opdracht te focussen op Schiedam. De gekozen werken, worden tentoongesteld in de expositieruimte van de Bibliotheek Schiedam.

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws