donderdag, 24 maart 2016 17:21

De Kraaien komen

Op 1 april brengt hiphop formatie De Kraaien een portie muzikale chaos naar De KF. En nee, dit is geen grap. Het nieuwe album van De Kraaien is de reden voor hun eerste echte clubtour (mét complete live band) door Nederland. En we kunnen je op voorhand al vertellen dat je dit eigenlijk gewoon niet wilt missen.

Sinds 2009 bestormen De Kraaien de Nederlandse bodem. Waar andere rappers bibberend afhaken, gaan dit eigenzinnige duo verder. Zo mixen Prins Clit in Paanham en Bernd Gansebev onverbloemd geilgrappige raps met beukende beats, kartelscherpe electro en Haagse branie.

Duizenden mensen hebben deze rappers al in vol ornaat mogen waarnemen op podia en festivals door het hele land. Na het gigantische succes van de met goud bekroonde plaat Ik Vind Je Lekker kwamen er nog een aantal sterke opvolgers: Pechvogel, Ik Wil Met Je Sexen, Rollen en de cover Dat Gepijpzeik. Maar het werd echt tijd voor een nieuwe uitdaging; een full length album! Hier is na het vertrek van hun derde snavel Neurbert El Halt in 2014 achter de schermen dan ook hard hard aan gewerkt. Het eindresultaat: een collectie van tien mega sterke en speaker-scheurende songs die al je verwachtingen te boven gaan. Invloeden van reggae, dub, rock, club, elektronica en drum ’n bass passeren de revue. Muzikaler, breder en grappiger dan ooit.Live is de show uitgebreid met een complete band, die overigens onverstoorbaar doorspeelt tussen rookbommen, confetti, strippers en crowd hypers. Klinkt als een ervaring die je niet snel zult vergeten en dat is dan ook precies het geval.

Support: Takkie & Ranx

Takkie & Ranx is een Rotterdams rap/producers duo dat ten strijde trekt met een dringende boodschap, verpakt in hun geheel eigen sound. Zoals de heren zelf zeggen: “Wij staan voor Turn up Of Naar Osso, afgekort TUONO. Dit is onze eigen variatie op ‘alles of niets’. Dat motto is ook meteen onze denk- en levenswijze.” Met hun kenmerkende mengelmoes van moderne synth sounds, een dikke bass en opzwepende drums komt het duo met TUONO. Het duo wil de generatie van nu wakker schudden en zo tot ze doordringen. Alles of niets!

ZATERDAG 1 APRIL 2016
DE KRAAIEN
+ Takkie & Rankx
deur open: 20:30 uur, aanvang: 21:00
vvk: 12 euro, deur: 14 euro
Tickets: http://www.kroepoekfabriek.nl/agenda/de-kraaien/

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl

De Kraaien komen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws