maandag, 16 mei 2016 14:40

De Molenmussen uit Schiedam-Nieuwland zingen Zomertijd

Schiedam - De Molenmussen is de officiële naam van het nieuwste koor in Schiedam-Nieuwland dat uit 12 leden bestaat. De koorleden werken, onder leiding van dirigent Jirre Stoutjesdijk, iedere zaterdagmiddag aan de presentatie ‘Zomertijd'.

Een vrolijke en nostalgische voorstelling over de -in de ogen van velen- mooiste tijd van het jaar. Lange dagen, buiten leven, ijsjes eten en genieten van de zon. De Molenmussen zingen ouderwetse, Nederlandse liedjes over dit seizoen. Tussendoor vertellen ze korte, zelfgeschreven verhalen en dragen ze gedichten voor over de zomer.

De première van 'Zomertijd' vindt plaats op zondag 22 mei 2016 van 15.00-15.30 uur in de 5Molens, de thuisbasis van het koor.

Op uitnodiging van de Bibliotheek Schiedam zullen de Molenmussen op donderdag 26 mei om 20.00 uur optreden in de Korenbeurs. Gedichten en verhalen over de zomertijd worden, als aanvulling op de presentatie, voorgedragen door de Voorleesbrigade. Schiedammers zijn van harte welkom om één van de gratis presentaties bij te wonen.

De Koren onder de Molens (Geluid uit Zuid, Zimmerkoor en de Molenmussen) treden op 28 mei tussen 13 en 14 uur op, tijdens de Kunstmarathon in het Wennekerpand. De Kunstmarathon is onderdeel van Iktoon Schiedam en duurt van 10.00 tot 22.00 uur.

Koren onder de Molens

Molenmussen is het derde Schiedamse ‘Koren onder de Molens’-koor, een initiatief van de Cultuurscouts Schiedam in opdracht van gemeente Schiedam en in samenwerking met Seniorenwelzijn en ontmoetingscentrum de 5 Molens.

In Schiedam-Zuid zingt Geluid uit Zuid om de week in Hof in Zuid. In Groenoord komt het Zimmerkoor samen in wijkhuiskamer Het Zimmertje.

De Schiedamse cultuurscouts hebben in de zomer van 2015 het initiatief genomen om koren op te richten, voor een oudere doelgroep. Kunst- en cultuureducatie is namelijk voor iedereen; je bent nooit te oud om te leren. Voor sommige Schiedammers is de drempel naar een bestaand koor simpelweg te hoog, terwijl ze wel houden van zingen. Soms is de afstand tot een bestaand koor, te groot. Voor die groep hebben de cultuurscouts de Koren onder de Molens opgericht. Onder leiding van een professionele, jonge dirigent wordt - in een vertrouwde omgeving- stap voor stap geleerd om te zingen, ritme en maat aan te houden en goed te articuleren. Naarmate het koor langer met elkaar oefent, wordt de toon serieuzer en het niveau hoger. De dirigent komt naar de ontmoetingscentra toe, waar de Schiedammers al op regelmatige basis samenkomen: Hof in Zuid in Schiedam-Zuid, Het Zimmertje in Groenoord en de 5 Molens in Nieuwland.

Voorstellingen

Zondag 22 mei 2016
presentatie Zomertijd: 15.00-15.30 uur
Ontmoetingscentrum de 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam

Donderdag 26 mei
presentatie Zomertijd: 20.00-21.00 uur, ism de Voorleesbrigade
de Bibliotheek Schiedam, Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam

Zaterdag 28 mei
presentatie van de drie Koren onder de Molens: 13.00-14.00 uur, tijdens de Kunstmarathon in het Wennekerpand.

De Molenmussen uit Schiedam-Nieuwland zingen Zomertijd

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws