donderdag, 19 januari 2017 00:18

De Nationale Voorleesdagen zijn het voorleesfestijn voor peuters en kleuters

Schiedam - Voorlezen aan peuters en kleuters is leuk én belangrijk: het vergroot de woordenschat en geeft een voorsprong op school. Vanaf woensdag 25 januari wordt hier landelijk aandacht aan besteed tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ook de Bibliotheek Schiedam doet mee.

Zondagmiddag 5 februari vertelt poppenspeler Rik Rikken het hartverwarmende verhaal over het jongetje Boy in zijn theatervoorstelling ‘De kleine walvis’ voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar in de Bibliotheek in de Korenbeurs. De voorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar ‘De kleine walvis’, start om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, maar aanmelden in het agendapunt op www.debibliotheekschiedam.nl is nodig.

Tijdens de Voorleesdagen wordt ook op de Schiedamse basisscholen voorgelezen, is de Prentenboek Top 10 uitgelicht en krijgen kinderen bij inschrijving een walvis knuffeltje cadeau. Kom langs tijdens de Nationale Voorleesdagen, schrijf uw kind in en leen de leukste, spannendste en mooiste prentenboeken om samen te lezen! Het Basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam is gratis tot en met 17 jaar.
De Nationale Voorleesdagen zijn het voorleesfestijn voor peuters en kleuters

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws