woensdag, 10 mei 2017 13:41

De RET past dienstregeling vervangend vervoer aan

Schiedam - Vanaf maandag 15 mei past de RET de dienstregeling vervangend vervoer op enkele punten aan. De eerste maand vervangend vervoer toont aan dat een deel van de reizigers uit met name Vlaardingen en Schiedam kiest voor andere reisopties.

In de praktijk blijkt dat veel reizigers gebruik maken van andere openbaar vervoer-alternatieven, zoals metro, tram of andere buslijnen. Er is ook een groep voormalige treinreizigers die tijdelijk voor de auto kiest tijdens de ombouwperiode van de Hoekse Lijn tot metrolijn. De nieuwe dienstregeling van het vervangend busvervoer sluit vanaf 15 mei aan op de werkelijke vraag. In deze geoptimaliseerde dienstregeling worden ook de vertrektijden in de avonduren aangepast, zodat de bussen op alle dagen op dezelfde tijdstippen vertrekken. Tot slot worden de haltevertrektijden van buslijn 713 tussen Schiedam Centrum en Vlaardingen West aangepast.

Mindervaliden
De RET rijdt op buslijnen 711, 712, 713 en 156 met 'lage vloer'-bussen, die voorzien zijn van een rolstoeluitklapplank en rolstoelvastzetvoorziening. Als bij een halte de in/uitstap gelijkvloers is (toegankelijke halte), dan hoeft de plank niet gebruikt te worden. Is de halte niet-toegankelijk, dan kan de buschauffeur de plank handmatig uitklappen.
De RET past dienstregeling vervangend vervoer aan

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws