vrijdag, 10 april 2015 20:13

De Tweede Divisie: bol van de nostalgie

SVV is de afgelopen week begonnen met de voorbereidingen op het Tweede Divisie project. De Tweede Divisie is een initiatief om betaald voetbalclubs die in het verleden falliet zijn gegaan in een competitie tegen elkaar te laten spelen. Het doel is volgens initiatiefnemer Leo Oldenburger om het echte" bier, patat en voetbal " gevoel weer her te beleven. Naast de SVV Schiedam zijn ook Veendam, Haarlem en Wageningen actief in de nieuwe competitievorm. Een vereiste is dat de clubs beschikken over het stadion waar ze in het verleden fuore maakte.

selectie

Het selectiecreterium is dat spelers een binding moeten hebben met de club SVV of een afgeleide hiervan. Daarnaast kan een speler ook in aanmerking komen voor selectie wanneer de betreffende speler een binding heeft met de stad Schiedam. Namen zullen in de loop van de komende weken bekend worden gemaakt.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de supporters van alle teams kunnen rekenen op een geweldig weerzien met hun helden van welleer en nog een keer het clubgevoel van vroeger kunnen ondervinden. Bij de andere teams heeft Jan van Halst al aangegeven mee te zullen spelen met FC Wageningen en zal Barry van Galen zal meedoen met HFC Haarlem.

Bovendien heeft merk Copa al aangegeven tijdens de wedstrijden de tenu's te verzorgen in de vorm van de orginele retro vorm. Deze Retrolijn zal ook beschikbaar worden gesteld voor supporters.

De agenda:

woensdag 3 juni Haarlem

woensdag 10 juni Wageningen

woensdag 17 juni SVV

woensdag 24 juni Veendam

voor verdere informatie kunt u terecht op de facebookpagina van de tweede divisie:

https://www.facebook.com/pages/De-tweede-divisie/1530331110553639?sk=info&tab=page_info

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws