woensdag, 08 april 2015 08:25

De Tweede Divisie op Facebook groot succes

waterwegsport

De Facebook pagina van de tweede divisie is een geweldig succes. Onder de bezielende leiding van voetbalhistoricus en waterwegsport medewerker Elijah Valk worden de bezoekers dagelijks getest op hun voetbalkennis en dan in het bijzonder over het verleden van de vier clubs, waaronder SVV, die in juni mee doen aan de zogenaamde tweede divisie.

De Tweede divisie is een initiatief van de voetbaljournalisten Leo Oldenburger en Edwin Struis. waarin de failliete betaald voetbalorganisaties FC Wageningen, SVV, HFC Haarlem en SC Veendam een nieuwe competitie gaan vormen, de zogeheten Tweede Divisie.

"De Tweede Divisie moet een laagdrempelige competitie worden met echt gras, zwarte kicksen en de geur van bier en patat", aldus Oldenburger over het plan.

FC Wageningen ging in 1992 als eerste, het Schiedamse SVV werd geschrapt in juli 1993. Haarlem ging in januari 2010 failliet en recent trok SC Veendam als laatste, in februari 2013 de deur achter zich dicht.

Op vier woensdagavonden in juni 2015 spelen de clubs deze competitie in hun eigen stadions. Alle vier de ploegen komen op elke speelavond in actie in een wedstrijd van twee keer dertig minuten. Dat zijn dus twee wedstrijden per speelavond.

De elftallen zullen bestaan uit spelers die een verleden hebben met de clubs of op een of andere manier verbonden zijn met de club. waarin de hang naar nostalgie de boventoon zal voeren. SBS'6 zal bovendien opnames maken.
Op 17 juni zullen de vier clubs actief zijn op sportpark Harga in Schiedam, de teams zullen allen aantreden in zogenaamde "retro shirts" Die speciaal voor deze competitie zijn ontworpen.

Klik hier voor de facebookpagina en like hem: https://www.facebook.com/pages/De-tweede-divisie/1530331110553639!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws