donderdag, 24 maart 2016 08:36

De Unie blijft en wordt Grand Café

We meldden gisteren al dat de onderhandelingen over de Unie nog bezig waren. Vandaag het verhaal door Kor Kegel en de redactie van PopUpTv:

Frans Leermakers vertelde aan Kor Kegel dat er een verbouwing plaats zal vinden. "De Gebr. Muller, eigenaar van het pand sinds de overname van Van Harmelen twee jaar geleden, wil de keuken vestigen op de eerste verdieping om daarmee de caféruimte te kunnen vergroten. De Unie gaat als grand café een glorieuze toekomst tegemoet."

Naar verluidt zou er zelfs al een nieuwe uitbater gevonden zijn. Genoemd werden Vincent van Ardenne en Jeroen Zeeman, de genieën achter het Sjiek- en Prego-ensemble. Vincent en Jeroen ontkennen echter bij navraag dat zij de Unie over zouden nemen. Sterker nog: ze hebben al sinds november niet meer met de Gebr. Muller gesproken.

Erwin Muller van Hobea, de eigenaar van het pand, zegt zelfs officieel nog niet te weten dat de Frans, Truus en Pascal Leermakers per 1 mei gaan stoppen. Wat hem betreft loopt het contract vooralsnog gewoon door. Maar mochten ze inderdaad gaan stoppen, dan gaat Hobea het wel verbouwen tot Grand Café, zo bevestigt Erwin. Ze zoeken er dan een uitbater voor.  

"Vanwege die verbouwing gaat De Unie dus tijdelijk dicht." vertelt een getergde Frans Leermakers aan Kor Kegel. "Maar dat is een gans ander verhaal dan waarmee verschillende media woensdag kwamen." Kor Kegel: "Het nieuws is niet dat De Unie dicht gaat, maar dat de hard werkende familie Leermakers ermee stopt. Om redenen van leeftijd en gezondheid. Dat is spijtig genoeg, want Frans en Truus en zeker ook hun zoon Pascal Leermakers hebben zeer lange tijd een fantastisch horecabedrijf gerund, en menigeen had ze tot in het oneindige door willen zien gaan. Er is een bedrijfsplan opgezet, waarbij Pascal de tent zou voortzetten. De eigenaar ziet echter meer in een rigoureuze verbouwing. De leegstaande bovenwoning krijgt dan de keukenfunctie. En het café wordt tweemaal zo groot."

De Unie zou dan dus groter door gaan. Dat is even een ander geluid dan dat De Unie definitief de deuren sluit.
Wordt vervolgd.

De Unie blijft en wordt Grand Café

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws