maandag, 22 mei 2017 13:36

De VakantieBieb is een cadeautje!

Schiedam - Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer. Hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd. Op 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. De app is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en om kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben ruim 762.000 mensen de VakantieBieb-app gedownload.

De VakantieBieb-app omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books zoals De Grijze Jager (De vroege jaren, Het toernooi van Gorlan) van John Flanagan, Dolfje Weerwolfje (Boze drieling) van Paul van Loon, Klem! van Mirjam Oldenhave of Verdacht van Carry Slee. Ruim 30 e-books staan vanaf 1 juni klaar voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid (en het AVI-niveau) blijft erdoor op peil.

Ruime keuze voor volwassen lezers
Vanaf 1 juli wordt de collectie in de VakantieBieb-app aangevuld met e-books voor volwassenen. De Bibliotheek biedt een ruime keuze romans, spannende en informatieve e-books zoals De gevleugelde van Arthur Japin, De eerste vrouw van Susan Smit, Neem een geit van Claudia de Breij of Hittegolf van Suzanne Vermeer.

Lezen zonder internet, goed toegankelijk voor iedereen
De VakantieBieb-app kan gratis gedownload worden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor op vakantie of onderweg! Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie). Meer informatie hierover staat op www.vakantiebieb.nl.
De VakantieBieb is een cadeautje!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws