vrijdag, 11 november 2016 10:35

De verwachting voor volgende week is suikerzoet

Schiedam - Voor de twaalfde keer vindt van 17 t/m 20 november het SuikerZoet FilmFestival plaats in Schiedam. Op elf mooie en unieke locaties in het historische centrum zijn gratis nieuwe en oude films te zien. Het aanbod is groot en zeer gevarieerd van romantisch, feel good tot drama, korte en lange films zoals ‘Florence Foster Jenkins’, ‘Tanna’, ‘Les Cowboys’ en ‘Mistress America’. Tijdens ruim 130 voorstellingen worden 134 films uit alle hoeken van de wereld vertoond.

Op donderdagavond 17 november vindt in de Havenkerk de feestelijke aftrap plaats met de Gele Loperavond i.s.m. met S’DAM. Er is een live optreden van de meidengroep Caffeine en het hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Zilveren Traan voor de beste korte film. Op zaterdagavond wordt het festival afgesloten met een afterparty in de Havenkerk.

Kinderroute

In samenwerking met ANBI-stichting De Kleine Ambassade is er een speciale kinderroute. Op vrijdag wordt deze feestelijke geopend in de Havenkerk met de film De Grote Vriendelijke Reus, gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Er zijn workshops hoe een film te maken. Actrice Anne Rats, bekend van de jeugdserie Otje geeft een muzikale verhaalvoorstelling in de Korenbeurs. Daar is ook de tentoonstelling te zien ‘100 jaar Fiep Westendorp’, die de verhalen van Annie M.G. Schmidt zo mooi heeft geïllustreerd.

LHBT

Er is een aparte agenda met ‘roze’ films die voor iedereen de moeite waard zijn. Want de meeste films gaan over levensvragen als identiteit, de rol in de maatschappij, je omgeving en acceptatie. Daar krijgen we allemaal mee te maken.

Stoelenchecker

Tijdens het festival is het mogelijk om via de mobiele telefoon te zien of en hoeveel stoelen nog vrij zijn voor een specifieke film.

Unieke locaties

Het Suikerzoet Filmfestival wordt ondersteund door de gemeente Schiedam en sponsoren. Zij maken
het mogelijk om filmliefhebbers uit Schiedam en verre omstreken naar het historisch centrum van Schiedam te krijgen waar de films op de mooiste en unieke locaties worden vertoond.

Horeca

Schiedamse horecagelegenheden bieden leuke specials aan de bezoekers van het Suikerzoet FilmFestival. Minstens drie restaurants bieden speciale menu’s, soms in combinatie met een film, voor de echte filmfanaat.

Meer informatie over het festival en de films is te vinden op de website: www.suikerzoetfilmfestival.nl

De verwachting voor volgende week is suikerzoet

Advertentie