dinsdag, 21 juli 2015 17:14

De Vierdaagse van Wim Schuurmans

Vanmorgen stond de wekker om 02.15 uur, de eerste wandeldag was een feit.

P7210020Gisteren om 22.30 uur ging het licht in de kamer voor mij uit, maar eigenlijk heb ik niet tot slecht geslapen. Gevolg was dat ik mij om 02.00 uur ging voorbereiden op deze langste dag van 52.4 kilometer. Niet iedere dag is 50 kilometer . Morgen is iets korter , 48.7 kilometer. Maar vrijdag staat er "gewoon" 200 kilometer op de teller.

De vooruitzichten waren wisselvallig, maar bij vertrek om 02.45 uur besloot ik toch om maar geen jas aan te doen. Korte broek en shirt waren voldoende en voor de zekerheid besloot ik toch maar een poncho mee te nemen.

Om 04.00 uur, direct na het startschot begon het te miezeren en in Bemmel gingen de sluizen open. De poncho bood uitkomst. Vanaf 06.00 uur trok het open en langzaam maar zeker ging de zon schijnen en de temperatuur aanzienlijk omhoog.

Om 09.00 uur de eerste stop in Elden voor de gebruikelijke tomatensoep en een cola.

Na Elden gingen we richting de eerste grote doorkomst in Elst. Zoals een goed reporter betaamt en ook om Schiedam weer positief op de kaart te zetten, heb ik gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt voor een onderonsje, bij afwezigheid van Burgemester Lamers, met de burgemeester van Overbetuwe (daar valt de gemeente Elst onder) Dhr van Asseldonk. (zie foto) Het was uiteraard een goed gesprek op niveau, netwerken kan nooit geen kwaad.

1ghdjgffcvivtNa Elst ging het lopen beduidend minder. Ik had last van de warmte en stramme spieren, maar gelukkig geen blaren.
Op karakter door gelopen naar de befaamde dijk tussen Oosterhout en Nijmegen. Daar waar in 2006 een behoorlijk aantal mensen, door de warmte, in serieuze problemen kwam en er uiteindelijk twee slachtoffers vielen. Voor de eerste maal in de geschiedenis werd de 4daagde door dit gebeuren toen afgelast.

Op de Waaldijk mocht ik mijn vrouw begroeten, dit gaf mij een enorme boost, waarna ik de laatste 7 kilometers zonder echte problemen kon uitlopen.

Vandaag waren er 697 mensen niet gestart of uitgevallen. Historisch gezien is dit een normaal aantal.

Morgen de dag van Wijchen, ook wel roze woensdag genoemd. Mijn roze shirt ligt klaar.

Tot morgen! Groetend, uw razende reporter, Wim Schuurmans

P7210027

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws