woensdag, 24 februari 2016 08:45

Dennis van der Heijden plots nationale held

nieuwe stadsblad

Stel: je bent A-junior, valt in, scoort en wordt beroemd in heel Nederland. “Het leest als een jongensboek”, beschrijft trainer en stadgenoot Henk Fraser dat wat de, sinds vorige week woensdag 19-jarige Dennis van der Heijden overkwam in het uitduel bij Excelsior, waar hij als pinchhitter werd ingezet en ADO Den Haag met twee gave treffers een driepunter bezorgde. Wat een debuut! Vrijdag zat hij bij de thuiswedstrijd tegen PEC-Zwolle opnieuw op de bank.

En dat voor een speler, die eerder als B-junior door Feyenoord, dat ook AZ-topscorer Vincent Janssen de deur van Varkenoord wees, en FCDordrecht op een zijspoor was gezet. Dankzij zijn moeder, die blijkbaar meer verstand van voetbaltalent heeft dan de Rotterdamse en Dordtse scouts, lukte het om in Den Haag een stage in de wacht te slepen. Opmerkelijk was dat Fraser de Schiedamse jongeling zelf nooit aan het werk had gezien en hem op voorspraak van hoofd opleidingen John Metgod meenam naar Woudestein.

Dat Dennis van der Heijden van zich af weet te bijten toont zijn schorsing van zeven weken, die hij als A-junior opliep ‘na een duwtje’. Een contract lokt. Voorlopig moet hij zich echter nog dagelijks melden bij het Delftse ROC Mondriaan en loopt hij een nauwelijks beloonde stage bij Gamma.

Foto: ADO Tv

Dennis van der Heijden plots nationale held

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws