maandag, 19 oktober 2015 00:11

Derby met twee gezichten

In Kethel speelden vandaag het hoog geklasseerde Hermes-D.V.S. de derby tegen middenmoter Kethel Spaland.

De 1e helft laat Hermes zien, dat zij niet voor niets goed meedraaien in de derde klasse. Het merendeel van het initiatief ligt bij de blauwhemden. Na 12 minuten komen zij ook terecht op een 0-1 voorsprong.

Een hard schot van Kai Broer van buiten de 16 meter wordt heel leep door Bas Kerkhof (foto) met zijn hak verlengd tot achter de Kethel Spaland-goalie. De spits bevestigt hiermee zijn sterke seizoensstart.

Hermes krijgt in de loop van de 1e helft nog voldoende kansen om uit te lopen, maar maakt hier geen gebruik van. De ploegen gaan rusten met 0-1.

Na rust een geheel ander spelbeeld. De rood-blauwen trekken de wedstrijd naar zich toe. Er wordt veel strijd geleverd en de bal verplaatst zich voornamelijk door de lucht.

In de 52e minuut volgt de beloning voor de thuisploeg. Van dichtbij wordt de Hermes-doelman verschalkt. De bezoekers komen niet meer aan voetballen toe en komen in de 73e minuut zelfs achter door een goal van Glenn van Troost.

Kethel Spaland is nog niet uit gejuicht of de 2-2 staat alweer op het bord door Ivan Anastacia.

Het laatste kwartier verloopt met veel strijdlust. In blessuretijd moeten de Kethelaren scoren, maar doelman Elco Rodi redt tot twee keer toe zijn ploeg.

Al met al een terecht uitslag van deze derby.

Derby met twee gezichten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws