zaterdag, 22 juli 2017 17:01

Derde Chocoladefestival los van Brandersfeesten

Schiedam - De derde editie van het Chocoladefestival wordt een week eerder gehouden dan de Brandersfeesten 2017. De twee voorgaande edities van het gratis foodfestival waren wel tijdens de succesvolle Brandersfeesten. 

Op 15, 16 en 17 september wordt het driedaagse evenement gehouden aan de Lange Haven tussen de Taanbrug en De Appelmarktbrug.

Drie dagen lang kunnen jong en oud zich laten meevoeren door de wondere wereld van chocolade. Want iedereen die dacht dat dit product alleen bedoeld is om te eten, heeft het mis. Met verschillende unieke, vermakelijke en bovenal smakelijke activiteiten laat de organisator - chocolaterie De Bonte Koe - zien hoe divers chocolade is. Met een groene, speelse weide als festivalterrein, waant de bezoeker zich voor even op een boerderij middenin het stadse Schiedam. Vlei jezelf neer op een hooibaal, melk een ware chocolademelk-koe of neem een chocodip in het chocoladebad: werkelijk ieder zintuig zal geprikkeld worden.

Van ludieke Drijf Inn tot de chocolocobingo
Op de zinderende melodieën van tropische muziek kan de bezoeker onder de kap van De Bonte Koe- Fiat 500 zelf choco-poffertjes bakken. Aan de leergierige bezoekers is ook gedacht, die kunnen namelijk in de cacaoplantenkas een mini-college ‘Van Plant tot Reep’ of verschillende masterclasses volgen. Naast het nuttigen van een chocolate tea op de dit jaar geopende Taanbrug, kan de bezoeker zichzelf in chocola vereeuwigen met de Choco-Photobooth of meedoen aan de chocolocobingo. Zelfs de Schiedamse wateren worden bij dit event betrokken, want zit je in een boot en heb je zin in iets lekkers? Vertrek dan in volle vaart richting de enige echte De Bonte Koe Drijf Inn.

Choco-kunst
Onder andere kunstenaar Iwan Smit en de street artists van LastPak laten zien hoe chocolade ingezet kan worden als serieus kunstmedium of als materiaal om kleding mee te maken. Daarnaast kan de bezoeker zijn eigen creativiteit op de zoetigheden botvieren, door bijvoorbeeld onder begeleiding van een chocolatier repen, harten, lolly’s en maskers te versieren. Natuurlijk moeten de smaakpapillen ook worden gepamperd en daarom is er een uitgebreid menu aan cacaorijke producten. Van Chocolade-ontbijtjes op het chocoladeterras tot viergangenchocoladediners in de Havenkerk, De Bonte Koe Chocoladefestival 2017 biedt het allemaal. Reserveren voor de verschillende activiteiten van het chocoladefestival kan via de website van De Bonte Koe.

Derde Chocoladefestival los van Brandersfeesten

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws