donderdag, 21 juli 2016 08:06

Derde dag voor de Schiedammers in Nijmegen

Nijmegen - Vandaag alweer de derde dag van de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse: de dag van Groesbeek oftewel de Dag van de Zeven Heuvelen. Deze dag is  volgens veel lopers de op één na mooiste van de vier. De mooiste is de slotdag.

Door: Fred Fukkink

43.910 lopers waaronder onze vier Schiedamse koppels (ja, we hebben er nog een koppel bij!) begonnen vanmorgen wederom vol goede moed aan deze klus.IMG 20160721 WA0000

Ter geruststelling: alle vier de Schiedamse koppels zijn goed over de finish gekomen!

Foto 1: Ron en Marco wederom weer vol goede moed op het 20 km punt bij Plasmolen. >

IMG 20160721 WA0007Via Plasmolen op het 20 km punt gaat het naar onder andere Malden dat zelfs 2x (vandaag & morgen) het vierdaagse legioen in hun gemeente mogen begroeten. Gennep wordt aangedaan door de 50 en 55 km lopers. Vandaar gaat het naar Groesbeek waar de lopers onthaald worden met een GIGA feest. Daarna gaat het echt gebeuren de zeven heuvelen richting Berg en Dal en de finish in Nijmegen.

< foto 2: Wim ontmoet zijn zoons en krijgt morele steun van ze op de zeven heuvelen weg.

Rijen en rijen dik staan de toeschouwers met stoeltjes, platte karren, tenten met muziek en veel gezang om de lopers letterlijk en figuurlijk over de heuvels heen te tillen als het ware.

Heel veel lopers hebben hier dan ook over HET kippenvel moment van de derde dag.IMG 20160721 WA0002

Foto 3: Ron Visser op de zeven heuvelen weg. >

Eenmaal binnen op de Wedren dan weet de echte loper het de klus is bijna geklaard want een ongeschreven wet is de derde dag gehaald dan is het fel begeerde kruisje bijna binnen!

Morgen is dan ook de grote dag met als een van de hoogte punten de oversteek over het door de genie neergelegde ponton om vanaf de kade bij Cuijk over de Maas naar Mook en daarna Malden te gaan om te eindigen op de tot Via Gladiola omgedoopte Sint Annastraat maar goed dat is de dag van morgen...

FB IMG 1469100117930

< Ed en zijn dochter Claudia kwamen vandaag wel hele rare Romeinen tegen en waren zelfs op tv te zien.

FB IMG 1469115256441

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vierde Schiedamse koppel (na Wim & Kees - Ron & Marco - Ed & Claudia) dat al drie dagen, net zoals al die andere deelnemers, een wereldprestatie levert zijn Leon en Astrid Verzijden.IMG 20160721 WA0009


Leon is de man die er o.a. voor zorgt dat onze kindervriend uit Spanje veilig in onze stad Schiedam kan aankomen en onze buiten ruimte beheert, morgen ook voor hen de laatste dag en dus veel succes!

Morgen zal PopUpTv zoals u van ons gewend zijn LIVE via Facebook verslag doen van de laatste dag vanuit Cuijk.
En volgen wij onze Schiedamse koppels!

 

 

Derde dag voor de Schiedammers in Nijmegen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws