Derde Gin Tour: SDAM Producententour
dinsdag, 27 september 2016 00:54

Derde Gin Tour: SDAM Producententour

Schiedam - Na het, volgens de organisatie, grote succes van de twee eerdere gintours, komt S’DAM nu met een derde gintour. De S’DAM Producententour. Een tour langs producent Herman Jansen, welke de grote merken zoals Bobby’s Dry Gin, Loopuyt en Catz Dry Gin produceert.

“Met jenever als basis komen vele bijzondere gins uit Schiedam, die over de hele wereld worden geschonken. Schiedam is dan ook de plek om het productieproces in beeld te brengen”, aldus Annemieke Loef, directeur Stichting Promotie Schiedam. “Bij een van de meest vooraanstaande distilleerders en prijswinnaar van vele onderscheidingen op dit gebied, kunnen deelnemers van de S’DAM Producententour zien hoe deze mooie merken geproduceerd worden.”

Exclusief kijkje achter de schermen

De tour start bij Herman Jansen. Een Schiedams familiebedrijf dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. Hier krijgen deelnemers alles te weten over de distilleerderij, de grote gin-merken en de ingrediënten. Een proeverij van verschillende gins, geproduceerd door Herman Jansen, mag natuurlijk niet ontbreken.
Een wandeling richting Nationaal Jenevermuseum Schiedam laat de deelnemers de prachtige Lange Haven zien met haar monumentale panden en de grootste molens ter wereld. Een jonge local vertelt het verhaal over de rijke jenevergeschiedenis.
In de Branderij van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam krijgen de deelnemers te zien hoe alcohol gemaakt wordt en welk proces er aan het produceren van gin voorafgaat. Daarna is het tijd voor een groot glas Schiedamse gin-tonic.

Data S’DAM Producententour

De eerste tours zijn op donderdag 27 oktober en 10 november van 16:00 tot 18:00 uur. Kosten zijn €29,95 per persoon. Op zoek naar een vrijgezellenuitje, op stap met het dispuut of tijd voor een familieactiviteit? De S’DAM Producententour is ook als groepsactiviteit te boeken op woensdag, donderdag of vrijdag. Meer informatie: www.sdam.nl/gin-tours

Derde Gin Tour: SDAM Producententour

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws