vrijdag, 19 december 2014 09:53

Die bioscoop die komt er op Schieveste!

Na een voorspoedige behandeling in zowel de raadscommissie als de gemeenteraad eind oktober werd maandagmiddag 3 november opnieuw een grote stap gezet in de ontwikkeling van Schieveste. Met een handtekening, een grote glimlach en een toost sloten burgemeester Lamers en de heer Van de Casseije van Argos Project Management B.V. officieel de grondovereenkomst voor de bioscoop op Schieveste fase 5, het gebied tussen de 's-Gravenlandseweg en de Schie.

Het totale plan bestaat uit een compleet programma voor Schieveste fase 5. De bioscoop, horeca, een parkeergarage (inclusief 450 P+R parkeerplaatsen) en aanvullende functies zorgen ervoor dat een groot deel van het gebied kan worden ingevuld.

Langgekoesterde wens in vervulling

De bioscoop, die geƫxploiteerd gaat worden onder de naam Euroscoop Schiedam, wordt voorzien van 12 zalen met in totaal zo'n 2.600 stoelen en is een prachtige aanvulling op het Schiedamse voorzieningenaanbod. De komst van de bioscoop is in het bijzonder goed nieuws voor de Schiedamse jongeren, waarvan voor velen een bioscoop al jaren op nummer 1 van het wensenlijstje staat.

Ondernemersklimaat

Ook voor het ondernemersklimaat in Schiedam is deze ontwikkeling goed nieuws. Argos is een vindingrijke onderneming en daarmee een waardevolle aanvulling op het ondernemersklimaat. Bovendien leidt de komst van de bioscoop en alle aanverwante functies heel concreet tot nieuwe banen in Schiedam.

Met de ondertekening van de grondovereenkomst is eventuele vrijblijvendheid in het proces komen te vervallen en hebben beide partijen zich verbonden aan ontwikkeling op Schieveste fase 5. En daarmee is het slaan van de daadwerkelijke eerste paal weer een forse stap dichterbij!

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws