dinsdag, 29 september 2015 07:50

Dierenzegening op dierendag

Op 4 oktober is het Werelddierendag en het is de feestdag van Franciscus, de grote dierenvriend. In de Gorzenkerk gaan we dat vieren: er is dan opnieuw een dierenzegening.

Omdat dit jaar 4 oktober op een zondag valt, wordt dit extra feestelijk. Alle dieren - die willen en durven - zijn daar dan welkom. Samen met hun baasjes natuurlijk. We vieren dan hoe mooi het is als mensen en dieren van elkaar houden. Die band willen we graag houden natuurlijk. Daarom vragen we daar Gods zegen over. Pastor Avin Kunnekkadan zal de dierenzegen uitspreken, over de dieren en over hun lieve baasjes. Voor de kinderen is er van alles te doen - er is wat lekkers en het is gezellig.

De zegening vindt plaats op zondag 4 oktober vanaf vier uur tot ongeveer half zes (de kerk is open vanaf 15.45 uur).

Heeft u nog een leuk/ speciaal kort verhaal of anekdote over uw huisdier, eentje dat we in de korte viering voorafgaand aan de zegening kunnen voorlezen? Schrijf het op en laat het ons weten.

Komen jullie weer samen met jullie geliefde huisdieren? En neem vooral ook vriendjes en vriendinnetjes met hun huisdieren mee! Hoe meer , des te gezelliger... Heilig Hartkerk, Rijnstraat 1, Schiedam-Zuid

Dierenzegening op dierendag

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws