donderdag, 29 december 2016 17:41

Diet Wiegman in het Stedelijk Museum Schiedam

Schiedam - De Schiedamse kunstenaar Diet Wiegman is bekend om zijn schaduwbeelden. Hij zet een lichtspot op een hoopje afgedankt materiaal en op magische wijze verschijnt een afbeelding op de muur. Van Michelangelo's David of Anne Frank bijvoorbeeld.

Vanaf 4 februari 2017 kun je in het Stedelijk Museum Schiedam zijn schaduwbeelden zien. Ervaar nu alvast hoe de kunstenaar een schaduwbeeld maakt. Kom het (gratis) zelf proberen en experimenteer met licht en schaduw. Diet Wiegman is zelf aanwezig op 31 december en 7 en 8 januari, telkens van 12 – 15.00 uur.

De tentoonstelling Diet Wiegman. Magische schaduwbeelden die tot en met 26 maart 2017 is te zien, geeft een overzicht van Wiegmans schaduwbeelden. De Schiedammer maakte aanvankelijk tekeningen, schilderijen, sculpturen en werken in de openbare ruimte. Hij werd al snel bekend om zijn schaduwobjecten; sculpturen die worden belicht, waardoor het silhouet van een bekend beeld zichtbaar wordt.

De keuze voor het kunstenaarschap kwam voor Diet Wiegman niet als een verrassing. Zijn vader Theo Wiegman was actief schilder. Hij werd opgeleid door Gerard Wiegman, de opa van Diet Wiegman. Ook de zoon van Diet Wiegman, Mike Redman is kunstenaar. Als muzikant, producer en filmmaker heeft hij zich internationaal gevestigd. In 2008 maakte hij de film Anagram, een treffend filmportret van zijn vader, waarin geen woord gesproken wordt. De film won verschillende prijzen en is onderdeel van de tentoonstelling.

Diet Wiegman in het Stedelijk Museum Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws