dinsdag, 21 april 2015 12:28

Dit weekend: Festival Werelds in Delfshaven

Begin de zomer met muziek, dans, poëzie, wereldcircus en culinaire specialiteiten aan de Schie tijdens Werelds Delfshaven!

In het weekend van 5, 6 en 7 juni begint de zomer met de zevende editie van het festival Werelds Delfshaven. Voor het eerst op de mooie nieuwe locatie aan de Schie, in het culturele hart van Delfshaven met een prachtig uitzicht over de stad, wordt het festival dit jaar grootser dan ooit!

Drie dagen lang geeft Werelds Delfshaven een inkijkje in de bruisende culturele snelkookpan die ook wel Delfshaven wordt genoemd. Verwacht een sfeer die je nergens anders zult tegenkomen. Spontane ontmoetingen en grote Rotterdamse namen gecombineerd met veelbelovend lokaal talent.Zo is er in deze editie voor het eerst een Rotterdamse artist in residence: Sabrina Starke! In aanloop naar het festival stelt zij haar eigen Wereldband samen van bekende en minder bekende talenten uit Rotterdam. Tijdens haar showcase presenteert ze deze bijzondere Wereldband.

Met muziek, dans, poëzie, vertellingen, straattheater, schilderkunst en culinaire specialiteiten wordt de Coolhavenkade één weekend langomgetoverd tot een "Wereldplein". Het programma is samengesteld door Het Rotterdams Volkstheater en Podium Grounds in samenwerking met vertegenwoordigers van de vele culturen en groepen die Delfshaven rijk is. Het resultaat? Een stedelijk, kwalitatief hoogstaand en divers programma voor alle leeftijden.

Vrijdagavond wordt Werelds Delfshaven afgetrapt met FullMoon Babylon. Op deze avond tonen jonge muzikanten samen met dansers en circusartiesten wat er gebeurt wanneer je traditie koestert en hier vervolgens je eigen verhaal van maakt. FullMoon Babylon staat garant voor een indrukwekkend feest vol muziek en dans.

Op zaterdag en zondag is er een boordevol programma voor alle leeftijden. De showcase van Sabrina Starke, Braziliaanse dans, prachtige opera, hilarisch circustheater, ontroerende Kaapverdiaanse morna's, doorlopende workshops, een culinaire wereldreis, Hollandse smartlappen en urban dansbattles...het komt allemaal voorbij tijdens Werelds Delfshaven 2015.

Laat je betoveren en verwonderen door alles wat het festival te bieden heeft en kom 5, 6 en 7 juni naar Werelds Delfshaven!

Werelds Delfshaven is gratis en te bezoeken op vrijdag 5 juni van 19:00-01:00, zaterdag 6 juni van 12.00-23.00 uur en zondag 7 juni van 12.00 uur tot 19.00 uur aan de Coolhavenkade te Rotterdam.

Werelds Delfshaven wordt georganiseerd door stichting Abou Rakrak, De Waterkant, Jawa Mix, stichting Transforum, Fediç, stichting B.A.R.R., E.V.A., Circunstruction, Nari Vrouwenfroep, FullMoon Babylon, Grounds, het Rotterdams Volkstheater, in samenwerking met culturele groepen en bewoners uit Delfshaven en de Cultuurscout Delfshaven.

Het actuele programma is te volgen op: www.wereldsdelfshaven.nl , Facebook: Werelds Delfshaven https://www.facebook.com/pages/Werelds-Delfshaven/1392660634345612?fref=ts 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws