woensdag, 02 november 2016 12:41

Documentaire De ketting van Threes

Schiedam - Op dinsdag 15 november 2016 is de première van de documentaire De ketting van Threes in het Wenneker Cinema. In deze film vertellen kunstenaars, ontwerpers, museumdirecteuren en anderen over de invloed van Threes op hun werk. Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag noemt haar ‘een mecenas in de oude betekenis van het woord’. Het gewone publiek kan op 22 november naar het Wenneker Cinema om de film te zien. 

Fotograaf Michaël Ferron spreekt van ‘De Moeder Theresa van de Kunst’. Schiedammers die in de documentaire aan het woord komen zijn behalve Threes Moolhuysen, Margot Moolhuysen, Albert Verkade, Sjef Hendrickx, Ane Koczorowski, Emmy Miltenburg, Jeroen Dijkstra en Bertjan Pot. De film wordt op 22 november vertoond in de Wenneker Cinema.

TC Design Center

In de documentaire volgen we Threes Moolhuysen-Coenders (1926), een vrouw die de laatste veertig jaar een opmerkelijke rol heeft gespeeld in de wereld van kunst en design. Ze was actief als ontwerper, verzamelaar, opdrachtgever, organisator van tentoonstellingen en uitgever van boeken. In 1985 begon ze in Schiedam haar TC Design Center. In die tijd werd aan vormgeving in musea nog nauwelijks aandacht besteed. Ze exposeerde haar werk ook in gerenommeerde musea en liet er boeken van maken.

Kijken, kijken, kijken

Threes heeft veel jonge kunstenaars en ontwerpers op weg geholpen. Niet alleen door hun werk te presenteren en de aankoop ervan te stimuleren. Maar ook met opdrachten. In de documentaire krijgen we een beeld van haar vele verzamelingen. Ook komen we erachter hoe zij zonder specifieke opleiding haar beoordelingsvermogen heeft gescherpt en een enorme kennis opbouwde door te ‘kijken, kijken, kijken’. Die kennis en kunde weet zij bovendien gedreven uit te dragen.

 

Documentaire De ketting van Threes

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws