zaterdag, 08 augustus 2015 16:24

Doe mee aan Burgernet

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeenten, politie en veiligheidsregio om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven.

Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht van de politie met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Ziet of hoort u iets dat overeenkomt met het signalement, dan kunt u als deelnemer van Burgernet, tijdens de Burgernetactie, uw informatie doorgeven aan de politiemeldkamer via het gratis telefoonnummer 0800-0011.

Gerichter zoeken en sneller werken
De informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt. Met uw informatie kan de politie gerichter zoeken en sneller haar werk doen. Daarnaast kunt u Burgernetberichten/-acties via uw e-mailadres ontvangen.

Duidelijk signalement
Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. U kunt daarbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan overval en beroving, diefstal of inbraak, vermissing of doorrijden na een aanrijding.

Uw wijk veiliger maken
Maak uw wijk met elkaar veiliger. Word gratis deelnemer van Burgernet. Hoe meer mensen er meedoen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort.

Eén op de tien acties een succes
Eén op de tien Burgernetacties wordt opgelost dankzij tips van deelnemers. Dit aantal kunt u nog succesvoller maken. Help ook mee en word vandaag nog Burgernetdeelnemer.

Aanmelden
Bent u 16 jaar of ouder, dan kunt u zich via www.burgernet.nl direct aanmelden als deelnemer.

Laatste nieuws
Meer weten? Kijk op www.burgernet.nl voor het laatste nieuws.

Doe mee aan Burgernet

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws