vrijdag, 11 september 2015 11:10

Doe mee met de eerste Nationale Fietstelweek

Meer dan 14 miljoen fietsers telt ons land. Maar naar al die fietsers is veel minder onderzoek gedaan dan naar het gebruik van de auto of het OV. De landelijke Fietstelweek van 14 tot en met 20 september brengt hier verandering in. Doet u mee?

De initiatiefnemers willen gegevens verzamelen over welke wegfietsers van A naar B rijden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar vertragingen ontstaan. Hoe meer we straks weten, hoe beter we het voor de fietsers kunnen maken in de stad en de regio.

App

Wie deel wil nemen aan het onderzoek kan de App de fiets! downloaden. Deze app registreert automatisch in de derde week van september de ritten die u met de fiets maakt. Zo kunnen eenvoudig op ruime schaal via smartphones GPS-data verzameld worden over fietsers. Deze data leveren inzicht op over welke routes fietsers kiezen, gemiddelde fietssnelheden, fietsdichtheden, hoeveel vertraging er is bij verkeerslichten. Dergelijke informatie is nu nauwelijks voorhanden.

Anoniem

De gegevens die in het onderzoek binnengehaald worden via de app, worden alleen voor het onderzoek gebruikt. De geanonimiseerde gegevens worden gebruikt voor verdere analyses en gedeeld met de deelnemende provincies en gemeenten. Deze kunnen de gegevens gebruiken om het fietsnetwerk verder te verbeteren.

Meedoen?

Wilt u meedoen? Download de app via de website www.fietstelweek.nl. Als u meedoet maakt u bovendien kans op het winnen van 1 van de 20 fietsen.

De Nationale Fietstelweek is een samenwerking tussen onder andere de Fietsersbond, Keypoint, Mobidot en de NHTV waar ook de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (waar onze regio deel van uit maakt) zich bij aangesloten heeft.

Doe mee met de eerste Nationale Fietstelweek

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws