woensdag, 20 mei 2015 07:52

Donderdag de bands Picklelegaz en Petrol in Kroepoekfabriek Live!

De bands Picklelegaz en Petrol zijn donderdag de gasten in het PopUpTv programma Kroepoekfabriek Live. De presentatie is vanaf deze week in handen van Marie-Claire van Zoest.

Kroepoekfabriek Live
Kroepoekfabriek Live komt elke donderdag vanaf 19:30 uur rechtstreeks vanuit Studio Hoogstraat in Schiedam. Publiek is welkom! Het is een wekelijkse programma op PopUpTv wat we maken in samenwerking met het Vlaardingse poppodium de Kroepoekfabriek. De productie is in handen van Dubbelklik en Duidelijk in Beeld.

Picklelegaz
De mannen van Picklelegaz zijn geïnspireerd door muziek uit de jaren 80, zoals Genesis, IQ, Pick Floyd en Marillion. Live spelen zij krachtig, de tachtiger jaren sound is aangekleed met moderne invloeden. Dankzij de combinatie van theatrale acts van zanger Ernst en de muziek met thema's als 'spanning tussen generaties', 'loyaliteit' en 'conflicten' fascineren zij het publiek. Ze treden op vrijdag 29 mei in de Kroepoekfabriek!

Petrol
web img 14251Op zaterdag 30 mei presenteert de jonge Vlaardingse band Petrol zijn debuut EP in De Kroepoekfabriek. Verwacht uiteenlopende popnummers, die soms zeer verschillen qua smaak en stijl, maar zeker ook verrassen! Petrol is in 2012 gevormd na een succesvol schooloptreden waar op eigen manier 'The Fear' van Ben Howard vertolkt werd. Deze samenwerking beviel en zodoende volgden er een vette eigen versie van 'Any Moment Now' (van de eveneens deels Vlaardingse band HeavyLight) en een optreden met Tim Akkerman en een eerste eigen single 'Home'.

Na wat aanpassingen en uitbreidingen binnen de Petrol-familie is de band nu compleet. In 2014 kwam er een waardige opvolgster voor de voormalige zangeres. En werd de band verder uitgebreid met een bassist en drummer. Dit totaal plaatje tilt de band naar een hoger niveau. Een jaar lang zijn zij bezig geweest met het schrijven van eigen nummers, die zijn opgenomen in de geluidsstudio van De Kroepoekfabriek.

Op zaterdag 30 mei speelt Petrol al het nieuwe werk – waar de dame en heren met recht trots op zijn – live voor publiek, in De KF. En bij aankoop van een ticket, krijg je de EP gratis, want bij een release-party horen cadeautjes!

 

 

Advertentie