donderdag, 08 januari 2015 08:16

Donderdagavond solidariteitsbetuiging in Schiedam

In Schiedam wordt donderdagavond, evenals in veel andere Nederlandse gemeenten, stilgestaan bij de terreuraanslag in Parijs.

Burgemeester Lamers roept Schiedammers op samen te komen en zo een statement te maken tegen deze verwerpelijke daad. Het college en de gemeenteraad willen op deze wijze hun respect betuigen aan de slachtoffers en blijk geven van hun verontwaardiging over deze laffe aanslag. Zij benadrukken dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is.

De burgemeester vraagt iedereen om 18.00 uur samen te komen op het Land van Belofte. Vandaar vertrekt de stoet via de Broersvest, de Koemarkt en de Gerrit Verboonstraat naar de Plantage. Bij het monument op de Plantage zal burgemeester Lamers een toespraak houden.

Burgemeester Lamers heeft in het bijzonder vertegenwoordigers van politie, media en Schiedamse moskee├źn opgroepen om samen uiting te geven aan het belang van het recht op vrijheid van meningsuiting.

De route tussen Land van Belofte en Plantage is tijdens de tocht afgesloten voor verkeer. Ook het openbaar vervoer rijdt korte tijd niet.

 

 

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws