zondag, 03 april 2016 12:08

Dool is even dynamisch als agressief

Vlaardingen- Stel, je bent liefhebber van een beetje vuige, hypnotiserende rock dan wil je vrijdag 15 april niet missen. DOOL betreedt dan het podium van De Kroepoekfabriek. Ryanne van Dorst - ook wel bekend als Elle Bandita of als die Expeditie Robinson-deelnemer die geen blad voor de mond nam – is samen met haar bandleden een nieuw muzikaal pad ingeslagen als DOOL. De band is zowel dynamisch als agressief en wisselt flarden van zwartgallige rock, gotische pop en hier en daar psychedelica steeds op verrassende en overtuigende wijze af.

Het broeit onder de dikke rookpluimen van de Rotterdamse industrie. Tussen de slinkse ratten, stinkende auto’s en zwetende bakjes kapsalon, barst het er van de ongebruikte, rauwe energie. Zoals er in veelvoud van materie en technologie een betekenisloze leegte kan ontstaan, zo kan vanuit die leegte weer iets nieuws tot leven gewekt worden. Zichzelf onttrokken uit de massa-identiteit van de grote stad en het ‘Urban-individu’ is daar de onvermijdbare geboorte van DOOL.

DOOL dwaalt door donkere straten de stad uit, de wildernis in. Meezwevend op oneindige, soms hypnotiserende gitaarpartijen, neemt zangeres/gitariste Ryanne van Dorst de luisteraar mee van donkere grotten vol oeroude geesten, naar de duistere afgronden van een gebroken hart. Soms licht verteerbaar en verleidelijk, als ware een kinderlokker met snoep op een speelplaats, dan weer loodzwaar en onheilspellend, in het dreigende, 10 minuten durende epos.

Na jaren samen gespeeld te hebben in het solo-project van zangeres Ryanne van Dorst, Elle Bandita, heeft de band een enorme groei doorgemaakt en is welhaast een symbiotisch geheel geworden. Daarom is gezamenlijk de keuze gemaakt om als volwaardige band verder te gaan, het ego opzij te zetten en een nieuw muzikaal pad te gaan bewandelen. Kom 15 april naar De KF, als je durft, en je zult vanzelf merken waar dat pad naartoe leidt...

Oh ja, de band bestaat naast Ryanne van Dorst uit drummer Micha Haring, bassist Job van de Zande en gitaristen Reinier Vermeulen en Nick Polak.

VRIJDAG 15 APRIL 2016
DOOL
+ Holy
deur open: 20:30 uur, aanvang: 21:00
vvk: 11 euro, deur: 13 euro
Tickets: http://www.kroepoekfabriek.nl/agenda/dool-holy-3/

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl

Dool is even dynamisch als agressief

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws