zaterdag, 18 juli 2015 09:43

Douanehuisje augustus: Lampen van Ingrid Kruit

In de maand augustus zal Ingrid Kruit haar lampen in het Douanehuisje exposeren. In 1966 is Ingrid afgestudeerd aan de Rotterdamse Kunstacademie, afdeling monumentale vormgeving. Sinds die tijd is zij zelfstandig werkzaam geweest met het ontwerpen en uitvoeren van kunstopdrachten in de publieke sector. 'Nu ik wat ouder ben,' zegt zij, 'maak ik kleiner werk in mijn houtwerkplaats. Ik maak daar onder andere lampen. Die ga ik laten zien in het Douanehuisje.'

Ingrid maakt de lampen van multiplex, in verschillende lagen opgebouwd, met led- of spaarlampen en voorzien van een stoffen snoer. Ook zijn er lampen van kurk en bij sommige voegt ze wolvilt toe. Ze zegt erover: 'Ik zaag elke laag uit, stapel, boor, lijm en schuur tot het gewenste resultaat. Daardoor gaan er vele uren handwerk in zitten.' Elke lamp is anders; van twee modellen, het Mijnwerkerslampje en het Zuiderzeelampje, heeft ze echter een kleine oplage gemaakt.

Bezoekers van het Douanehuisje zullen door Ingrid hartelijk worden ontvangen. Ze zal enthousiast uitleg geven over haar werkwijze. Alle zaterdagen en zondagen is zij aanwezig van 14.00 tot 17.00 uur. De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws