zaterdag, 23 januari 2016 11:41

Douanehuisje februari: de veelzijdige kunst van Els Warnaar

In de maand februari exposeert en werkt kunstenaar Els Warnaar uit Maassluis in het Douanehuisje aan de Nieuwe Waterweg.

Els, geboren en getogen en nog steeds woonachtig in Maassluis, is een echte kunstliefhebber. Al van jongsaf aan bestaat haar leven uit kunst. Al sinds haar jeugd is er bewondering voor de grote schilders waarvan Rembrandt haar absolute favoriet is. Haar interesse is blijven groeien; naast schilderkunst bewondert ze ook ambachten, muziek, architectuur, kortom alle kunstvormen. De schoonheid die te vinden is in antiek, sieraden, mode en klassieke sculpturen zorgen voor inspiratie.

Ze ging cursussen en workshops volgen. Haar grootste inspiratiebron is de natuur. Onder andere de verschillende verschijningsvormen van bomen, met hun vormen en structuren en ook landschappen met steeds weer wisselende lichtval, inspireren haar tot het maken van kunst. Hierbij probeert ze vooral de verscheidenheid en sfeer te laten zien.

Door in verschillende technieken te werken geniet ze het meest, want iedere techniek heeft zijn eigen uitstraling en mogelijkheden. Buiten het schilderen schrijft ze ook gedichten en fotografeert ze. Fotografie is jagen op beelden in de breedste zin, niet alleen natuur, maar ook alles wat ze in kunst bewondert. Al die technieken en vormen zijn voor haar een verlangen om het te kunnen weergeven, een natuurlijk en realistisch beeld te laten zien. Soms ook wel met een twist, door kleurgebruik of compositie. In februari zal Els Warnaar een gedeelte van haar werk in het Douanehuisje exposeren. Maar ze zal ook werken aan nieuwe kunstwerken in diverse technieken.

In februari is het Douanehuisje gratis te bezoeken op alle zaterdagen en zondagen tussen 14.00 en 17.00 uur. Ook op de woensdagmiddagen is Els aanwezig.

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821.

Douanehuisje februari: de veelzijdige kunst van Els Warnaar

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws