maandag, 29 februari 2016 14:31

Dronken buschauffeur ontslagen door RET

De 43-jarige buschauffeur die vorige week op de Churchillsingel in Vlaardingen met zijn stadsbus tegen een boom reed, is op staande voet ontslagen door de RET. Dat meldt het AD. Tijdens de blaastest na het ongeval bleek al dat de man meer alcohol op had dan wettelijk is toegestaan in het verkeer. Bij het ongeval ontstond veel schade. Een ambulance kwam ter plaatse om de buschauffeur en een passagier te controleren. De passagiers was de enige in de bus en is lopend naar zijn bestemming gegaan.

Uit onderzoek van de RET blijkt nu ook dat de man dronken was tijdens de rit. Dat is voor het vervoersbedrijf onaanvaardbaar. Het AD schrijft verder dat de 43-jarige buschauffeur geen verklaring had voor zijn gedrag. Hij was vier jaar in dienst bij de RET. Het incident leidde tot grote verontwaardiging bij het vervoersbedrijf, omdat de man de veiligheid van passagiers in gevaar had gebracht.

Volgens de krant is het niet de eerste keer dat de RET een dronken buschauffeur moet ontslaan. Drie jaar geleden werd een andere bestuurder ook al op heterdaad betrapt.

Foto: Media Tv

Dronken buschauffeur ontslagen door RET

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws