maandag, 07 september 2015 07:39

Druk bij bootcamp in Groenoord

Veel dames vanaf 12 jaar kwamen woensdagmiddag 2 september naar Bootcamp 2015, onderdeel van 'Groenoordse Vrouwen In Beweging'. Deze actie gaat over een gezonde duurzame leefstijl, met bewegen, sporten en gezonde voeding voor vrouwen en meiden in Groenoord, Schiedam.

De middag werd geopend door wethouder Nathalie Gouweleeuw. Met een kleine toespraak en een partijtje boksen tegen mevrouw Lammerts van Bueren van SWS Welzijn liet ze zelf zien over de benodigde sportiviteit te beschikken. Daarna werden de dames uitgedaagd deel te nemen aan de verschillen activiteiten.

Door de partners van SWS Welzijn en ZonMW waren verschillende activiteiten georganiseerd rond het thema 'duurzaam gezond leven', allemaal gericht op meiden en vrouwen vanaf 12 jaar. Zo konden de meiden bij de Scouting Tono-groep de bungeerun proberen of een metershoge piramide van bamboe bouwen. Er kon gebokst worden of even uitgeleefd op een springkussen. De dames konden voor informatie terecht bij het Wijk Ondersteunings Team, de Wereldvrouwen, het JIT of bij de Jongerenraad Groenoord. Eveneens was er een diƫtiste aanwezig om iedereen wat bij te brengen over gezonde voeding.

Het Bootcamp 2015 is georganiseerd door SWS Welzijn en ZonMW in samenwerking diverse partners, waaronder het Wijk Ondersteunings Team, de Scouting Tono-groep, Jumping 4 ALL, Wereldvrouwen, Jongerenraad Groenoord, Gemeente Schiedam, het JIT , de Cultuurscouts, Lentiz LIFE leerlingen en de dansgroep en vrijwilligers uit de wijk.

Druk bij bootcamp in Groenoord

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws