zondag, 12 februari 2017 11:05

DSW: 'Beste zorgverzekeraar van Nederland'

nieuwe stadsblad

Schiedam -  De mensen met een ziektekostenverzekering bij DSW hebben de hoogste waardering voor de dienstverlening. Rapportcijfer: 8,4. Voor andere zorgverzekeraars is dat gemiddeld 7,9.

Door Kor Kegel

De verzekerden bij DSW Zorgverzekeraar in Schiedam hebben veel minder de neiging om aan het eind van het jaar naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. De loyaliteit tussen DSW Zorgverzekeraar en zijn cliënten is ongekend groot.

Dat blijkt uit onderzoek van SmartAgent MarketResponse (SAMR) in Leusden en Jan. M. de Mos Consultancy in Soesterberg. Zowel de 'marktvinder' SAMR als het managementadviesbureau De Mos heeft een reputatie op het gebied van vergelijkend onderzoek naar waren, dienstverlening en kwaliteit.

Ze hebben een KlantenMonitor Zorgverzekeringen gepubliceerd, waarin DSW Zorgverzekeraar naar voren komt als de beste ziektekostenverzekeraar van Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat verzekerden van DSW het meest bereid zijn om DSW bij anderen aan te bevelen. De loyaliteit wordt uitgedrukt in een Net Promotor Score (NPS), die bij DSW liefst + 48 is en gemiddeld over de andere verzekeraars slechts + 16.

De Nederlandse Zorgautoriteit kent DSW al langer de hoogste waardering toe. De NZa vindt dat DSW de zorgverzekeringswet veruit het beste uitvoert. Dat is niet voor het eerst. En waar het gaat om de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) is DSW voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot best presterende zorgkantoor van Nederland.

Bestuursvoorzitter Chris Oomen van DSW Zorgverzekeraar zegt altijd niet uit te zijn op groei, maar de kwaliteit van de dienstverlening en de gewaarborgde solidariteit onder verzekeraars (die allen dezelfde premie betalen, zonder collectiviteitskortingen) leiden ondertussen tot een groter marktaandeel.

Er is sowieso al een verschuiving van grote zorgverzekeraars naar de kleine, die sinds de invoering van de basisverzekering hun marktaandeel hebben vergroot van negen naar elf procent. In die ontwikkeling is DSW Zorgverzekeraar in Schiedam met 72.111 nieuwe verzekerden per 1 januari 2017 de grootste groeier.

DSW: 'Beste zorgverzekeraar van Nederland'

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws