dinsdag, 01 november 2016 16:33

DuurzaamheidsKaravaan trekt door Schiedam Noord

Schiedam - Zaterdag 5 november start wethouder Van Aaken de DuurzaamheidsKaravaan 'op energieke wijze op', zo beloofd de gemeente. Dat wordt wat! 

De 'Karavaan' trekt zaterdag door Schiedam Noord met als doel huiseigenaren te inspireren en hen gericht te helpen met het besparen van energie en woonlasten. 'Want duurzaam doen loont!' zegt de gemeente Schiedam. Nu maar hopen dat de 'karavaan' bestaat uit duurzame voertuigen ...

Programma zaterdag 5 november

Opening door wethouder Patricia van Aaken bij Krona.

Krona 10.30 – 11.30 uur

Hof van Spaland 12.00 – 14.00 uur

Geuzenplein 14.00 – 16.30 uur

Energiebesparende tips

De DuurzaamheidsKaravaan bestaat onder meer uit de WoonWijzerWagen, waarin te zien is hoe energie bespaard kan worden. Bewoners kunnen zich inschrijven voor het uitvoeren van een energiescan waarbij we kijken hoe energie te besparen. Ook is er de mogelijkheid de warmte lekken van woningen in beeld te brengen met een warmtecamera. Een overzicht van energiebesparende maatregelen inclusief bijbehorende investeringen en terugverdientijden is verkrijgbaar. En we delen radiatorfolie uit waarmee op een eenvoudige manier energie bespaard wordt.

Op naar een duurzamer Schiedam

Wethouder Patricia van Aaken: “Schiedam heeft hoge ambities als het gaat om het verduurzamen van bestaande bouw. Met gerichte aanpassingen kunnen snel grote stappen worden gezet naar een duurzamer Schiedam. Daarnaast kunnen de juiste investeringen binnen aanzienlijke tijd worden terugverdiend en woonlasten worden verlaagd. Een win-win situatie dus”.

Samenwerking met de WoonWijzerWinkel

De gemeente Schiedam heeft gekozen voor de WoonWijzerWinkel omdat die een objectief advies geeft, buurtinitiatieven kan ondersteunen en samenwerkt met vakkundige lokale bedrijven uit de regio. De WoonWijzerWinkel is mede organisator en ook actief onderdeel van de karavaan.

DuurzaamheidsKaravaan trekt door Schiedam Noord

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws