maandag, 21 september 2015 10:53

Duurzame Markt tijdens Brandersfeesten Schiedam

Mensen die graag producten kopen die met zo min mogelijk belasting voor het milieu en met respect voor natuur, dierenwelzijn en de mensen veraf en na ons zijn vervaardigd, kunnen in het weekend van 26 en 27 september terecht op de duurzame markt bij het Stadserf in het centrum van Schiedam. Ook kunnen bezoekers kennismaken met stichtingen die zich inzetten voor een duurzame samenleving. De Stichting Milieu Dichterbij organiseert dit evenement in samenwerking met het centrum voor natuur- en milieueducatie Harre Wegh en in opdracht van de gemeente Schiedam.

Streekproducten, informatie en advies, lokale goede doelen

De gemeente Schiedam wil de inwoners en bezoekers van de stad kennis laten maken met duurzame producten en initiatieven die in Schiedam aangeboden worden en te vinden zijn. Op de duurzame markt kunnen bezoekers ambachtelijk bereide schapenkaas uit de Hoeksche Waard proeven, vlinderstruikstekjes maken en huidverzorgingsproducten op basis van Aloë vera, een tropische plant met heilzame stoffen, kopen. Er is informatie verkrijgbaar over isolatiematerialen en zonnepanelen voor mensen die energie willen besparen. Schiedammers kunnen ook meedoen aan een initiatief van het Schiedams Energie Collectief, dat het Wennekerpand van zonnepanelen wil voorzien. Het is zonde om spullen, waar bijna niets aan mankeert, weg te gooien, vinden de vrijwilligers van het Repair Café Schiedam. Zij laten zien dat elektrische apparaten na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Verder zijn op de duurzame markt lokale goede doelen vertegenwoordigd, zoals Stichting Net Niet Genoeg en Stichting Elivia. De vrijwilligers van stichting Elivia zamelen kinderkleding in voor gezinnen met een laag inkomen. Op de duurzame markt verkopen zij cupcakes om geld in te zamelen voor ‘Serious City Schiedam’. Jan van Zelderen van Stichting Ik Wil Fietsen adviseert iedereen die graag wil fietsen, in het bijzonder mensen met een beperking en ouderen. Op zondag doet de campagne ‘Glas in ’t bakkie’ de duurzame markt aan en worden er biologische suikerspinnen en popcorn verkocht.

Kinderactiviteiten

Jonge bezoekers kunnen bij de kraam van het centrum voor natuur- en milieueducatie Harre Wegh en de Stichting Milieu Dichterbij met duurzaamheid en techniek aan de slag. Wie graag tuinkers wil zaaien, kan terecht bij de kraam van Irado educatieve tuinen.

Datum: Zaterdag 26 september en zondag 27 september 2015

Plaats: Broersvest, ter hoogte van het Stadserf, centrum Schiedam

Tijd: 11:00 uur – 17:00 uur (zaterdag) en 12:00 uur – 17:00 uur (zondag)

 

Duurzame Markt tijdens Brandersfeesten Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws