woensdag, 12 april 2017 15:27

Dwars tegen de crisis in werd Mitzi Mode 30 jaar

nieuwe stadsblad Schiedam - 'Net even anders' is de hartenkreet van haar modezaak. Al 30 jaar bestiert Mitzi Ottevanger een bijzondere modewinkel in hartje Schiedam. Dwars tegen de crisis in weet de modewinkel klanten te trekken uit de gehele regio.

Dertig jaar geleden kende de Schiedamse binnenstad vele damesmodezaken. Slot, Kreymborg en Alja zijn allemaal verdwenen. ''Terwijl Mitzi Mode dapper stand hield'', vertelt ze vol trots. Als jong meisje klom ze al achter de naaimachine. Zelfgemaakte kleding naar eigen ontwerp en design. Na opleiding en werk als laborante kreeg ze als veertigjarige de kans een eigen winkel te starten. Pal achter het stadhuis opende ze Mitzi Mode, naar haar (Oostenrijkse) voornaam.

Ze begon met klassieke Engelse mode met blazers, blouses en mantelpakjes. ''Dat was aanpoten en sappelen die eerste vijf jaar.'' Maar de onderneemster zette door. De winkel werd uitgebreid met een naaiatelier waar de kleding aangepast wordt aan het figuur van de vrouw. Mitzi Ottevanger is na 30 jaar een bekende verschijning in Schiedam. Zelf verklaart ze het succes door 'met de mode mee te buigen'. De vlotte 73-jarige is dag en nacht mee bezig om 'de vrouw mooier te maken'. Geen H&M-shirtjes maar exclusieve kleding die toch betaalbaar is. Met merken als Apanage, Betty Barclay en Pierre Cardin een mix van chique en casual.

Ondanks haar enthousiasme heeft ze ook wel vervelende ervaringen gehad. Dit najaar een brute overval met mes door een verward persoon, 'een traumatische ervaring'. Deze week zendt Opsporing Verzocht een reconstructie uit omdat de dader nog niet is opgepakt. Onlangs ging haar winkelruit aan diggelen. ''Puur vandalisme'', denk Mitzi. Maar ze laat zich hierdoor gelukkig niet uit het veld slaan.
Dwars tegen de crisis in werd Mitzi Mode 30 jaar

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws