woensdag, 03 mei 2017 13:42

Edgar Davids bezoekt straatvoetbal in Schiedam

Schiedam - Op vrijdag 5 mei a.s. organiseert de Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) de 10e editie van de Nationale Straatvoetbaldag. Dit landelijke evenement zal op 20 locaties tegelijkertijd plaatsvinden en staat geheel in het teken van ‘Samenspel’, ‘Vrijheid’, ‘Respect’ en Plezier’.

De SVBN wil met dit evenement de leefbaarheid in de Nederlandse wijken te vergroten door buurtbewoners, jongeren en vrijwilligers een belangrijke rol te geven in de organisatie van dit evenement. Op deze manier komen zij op een ongedwongen manier met elkaar in contact in een sportieve setting, wat de onderlinge communicatie in de wijk stimuleert.

Naast het sportieve straatvoetbal, maken muziek, dans-acts, multiculturele catering en de kidscorner de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ een bijzondere gebeurtenis voor iedereen!
Op 5 mei reizen onze ambassadeurs, onder leiding van Edgar Davids langs een aantal speellocaties. Zij zullen verschillende evenementen officieel openen, een praatje maken met de buurtbewoners of verzorgen de prijsuitreiking.

Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN)
De SVBN is in 2007 opgericht door o.a. Edgar Davids en Humberto Tan. Door straatvoetbal en inspirerende rolmodellen in te zetten tracht de SVBN de sociale cohesie in de Nederlandse wijken te bevorderen.
Het enthousiasme van de oprichters van de SVBN en hun visie op de wijk-aanpak bleef niet onopgemerkt in politiek Den Haag. Begin 2008 heeft de SVBN, tezamen met de toenmalige Minister voor Wonen, Wijken en Integratie, 5 mei uitgeroepen tot Nationale Straatvoetbaldag. Op deze dag vindt traditioneel de aftrap plaats van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen.

Nationale Straatvoetbalkampioenschappen in Schiedam
De '5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' is de aftrap van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Hier strijden de winnende teams om een plaats in de landelijke finale van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. In Schiedam wordt de Nationale Straatvoetbaldag in de wijk Groenoord (Laan van Bol ‘Es) georganiseerd. Sportcoaches binnen het project Streetrulez! (onderdeel van Stichting DOCK) zullen het toernooi hier in goede banen leiden. Het toernooi start om 11:00 uur en is gratis toegankelijk. Tussen 13.15-14.15 uur zal Edgar Davids op de locatie in Schiedam komen kijken. Er wordt gespeeld in de categorieën 6-9 jaar, 10-12 jaar en 13-15 jaar.

Edgar Davids bezoekt straatvoetbal in Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws