zondag, 26 juni 2016 10:54

Een agent is geen journalist

Schiedam - Gisteren bood wijkagent Rein Hendriks zijn excuses aan voor een tweet die hij op zijn politie-twitter-account had geplaatst. En het gebeurt vaker dat een bericht van de politie op social media onrust veroorzaakt.

"Valeriusstraat bewusteloze man in auto aangetroffen. Vermoedelijk overdosis. Onder begeleiding van ons naar het ziekenhuis #belastinggeld" Twitterde Rein Hendriks gisteren. En juist die toevoeging #Belastinggeld ging te ver, zo moest de wijkagent toegeven. Met de toevoeging #belastinggeld ging hij verder dan het melden van de feitelijke gebeurtenis.

Bij de redactie van PopUpTv kijken wij wel vaker vreemd op van uitingen van agenten op social media. Die tweets en Facebook post worden vaak ook nog eens klakkeloos overgenomen door verschillende media. Maar is de duiding van het nieuws in goede handen bij agenten? Wij denken van niet. Dat de politie feiten meldt is natuurlijk prima, maar het duiden van het nieuws moeten ze ons inziens overlaten aan de media. Net zoals een rechter zich moet uitspreken of een verdachte kan worden aangeduid als de dader.

 

 

Een agent is geen journalist

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws