maandag, 05 juni 2017 20:16

Een dagje Zweden in Schiedam tijdens Midsommar

Schiedam - Op vrijdag 23 juni 2017 vindt Midsommar plaats; het Midzomerfeest in Schiedam-Noord met een vleugje Zweden.

Midsommar is een culturele wijkactiviteit voor bewoners van Sveaparken om de langste dag van het jaar te vieren. Met een versierde meiboom, dans en zang, buren en vrienden, eten en drinken.
De midzomeravond valt traditiegetrouw op de eerste vrijdag na 21 juni, de langste dag van het jaar. De dag waarop de zon het langst aan de hemel staat en de nacht het kortst is. Waan je in Sveaparken voor één middag in Zweden!

Vanaf 16.00 uur zijn alle buurtkinderen welkom. Zij repeteren liedjes en samen met een kok maken zij Scandinavische hapjes. Ouders en buurtbewoners worden om 17.30 uur verwacht. Er zal worden gezongen rond de Meiboom, ontworpen en gemaakt door bloemkunstenaar Denise Collignon. Ondertussen kan iedereen genieten van de Scandinavische lekkernijen. Om dit bijzondere en typische Zweedse feest af te sluiten is er een Abba Sing-A-Long.

Vrijdag 23 juni 2017 van 16.00 uur tot 19.30 uur op Olof Palmeborg

Midsommar in Sveaparken is een initiatief van de cultuurscouts van Mooi Werk in opdracht van de gemeente Schiedam, in samenwerking met BSO De wensboom, Basisschool De Vlinder, Basisschool De Violier, Jirre Stoutjesdijk en Denise Collignon.

Een dagje Zweden in Schiedam tijdens Midsommar

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws