maandag, 14 september 2015 22:36

Een extra verhaal van Schiedam

Elke eerste zaterdag van de maand wordt namens de Historische Vereniging een Verhaal van Schiedam verteld. Een korte voordracht waarin een Schiedams historisch onderwerp wordt besproken. De lezing begint om 13.00 uur en wordt om 15.00 uur herhaald. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis. Loop gewoon binnen!
Op zaterdag 4 juli was het zo warm dat we de winkel moesten sluiten. Het Verhaal van Schiedam van die dag is verplaatst naar zaterdag 19 september. Schiedammer en Zakkendrager Cees van Giezen presenteert dan de Schiedamse Geschiedenisquiz. De vier onderwerpen zijn: algemene geschiedenis van Schiedam, historische gebouwen, straten en pleinen en jenever. Bij elke categorie worden vijf multiple choice vragen gesteld. Voor de winnaar is een prijs beschikbaar. Onder de deelnemers wordt een extra prijs verloot. Speel mee op zaterdag 19 september om 13.00 uur OF om 15.00 uur. Test uw historische kennis van Schiedam en win een prijs. Aanmelden is niet nodig. Loop gewoon binnen.
Even oefenen? Wat is de oudste nog bestaande molen van Schiedam?

Schiedamse Geschiedenisquiz Hoogstraat 74A Schiedam Zaterdag 19 september 2015 13.00 uur en 15.00 uur Toegang gratis
Voor Het Verhaal van Schiedam zijn we op zoek naar vertellers: mensen die een verhaal voor hun rekening willen nemen. Niet zo goed in vertellen? Uw verhaal kan ook in interview-vorm worden gebracht. Zingen of spelen is ook een mogelijkheid. Zolang het over een Schiedams historisch onderwerp gaat is het goed. Meer info en/of aanmelding via Reinard Maarleveld, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel: 06 255 14 259)

Foto: Gemeentearchief, Jan Van Diggelen, 1900

Een extra verhaal van Schiedam

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws