zondag, 13 september 2015 16:48

Een feest voor vluchtelingen

Ingezonden brief van Eva Hamers aan Groen Links Schiedam:

Op zaterdag 12 september zou ik naar een feest gaan dat mijn vriendin Jurate zou geven ter ere van haar veertigste verjaardag. Zou. Want ze heeft haar reservering bij het restaurant geannuleerd en al haar vrienden en familieleden afgezegd. Maar met een hartverwarmende reden. En jij kan helpen Jurates verjaardag alsnog een feest te laten zijn, maar dan voor vluchtelingen!

De reden dat Jurate haar verjaardag annuleerde, liet ze in het volgende bericht weten:

"Beste vrienden,
Op deze manier laat ik weten dat ik heb besloten mijn feest op 12 september te annuleren. Mijn motivatie hiervoor is dat ik het feestbudget veel liever doneer aan een organisatie die zich inzet voor de vluchtelingen uit Syrië. Ik ga er vanuit dat iedereen mijn besluit zal begrijpen, ik voel mij hier in ieder geval een stuk beter bij."

Jammer van het feestje, maar eigenlijk voel ik me er ook beter bij. Navraag leerde dat Jurate haar donatie had gedaan aan de Hulpkaravaan naar Griekenland (www.hulpkaravaangriekenland.nl). Jurate was op Facebook op een bericht van deze organisatie gestuit en geraakt door de inzet van deze mensen. En daar was ik dan weer door geraakt.

Natuurlijk heeft de Hulpkaravaan inmiddels ook mijn kadootjesbudget ontvangen. Hoezeer ik de inzet van alle hulporganisaties ook waardeer, en hoe hard ik het alle vluchtelingen ook gun dat ze een veilige en fijne plek op deze aardbol vinden, Jurates beslissing maakte dat ik ook daadwerkelijk iets ging storten. Een goed voorbeeld doet dus inderdaad goed volgen. En ik denk dat ook veel andere ex-genodigden het geld dat ze aan een kadootje zouden hebben besteed, nu aan de Hulpkaravaan doneren. Zo zorgt Jurates donatie voor een sneeuwbaleffect in haar omgeving, waardoor haar oorspronkelijke donatie misschien wel verdubbeld wordt.

Laat de sneeuwbal dus verder rollen! Wil je Jurate ook een kadootje geven voor haar verjaardag? Doneer dan een bedragje aan de Hulpkaravaan - of een andere organisatie die de vluchtelingen helpt. En doe je zoiets niet zo gemakkelijk voor een onbekende, of vind je het moeilijk je te verplaatsen in de ver-van-mijn-bed-show die de media ervan maken? Doe het dan om de mensen te steunen die dichtbij je staan die wél doneren. Want door de kleine sneeuwballetjes die wij sturen, wint Jurates grote sneeuwbal aan kracht en omvang. Zo geef je haar aanzet meer gewicht, haar gebaar meer waarde en bezorgen we Jurate alsnog een verjaardag om nooit te vergeten..

Groetjes Eva Hamers

Een feest voor vluchtelingen

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws