donderdag, 13 oktober 2016 09:06

Een kijkje achter de schermen: samen kom je tot grote prestaties!

Schiedam - We kunnen terugkijken op een mooie reeks live uitzendingen van Studio Kom Maar Op! Met als hoogtepunt natuurlijk de bijzonder succesvolle live uitzending van maar liefst vijf uur tijdens de opening van Sportpark Willem-Alexander. Zo'n uitzending is alleen te maken als iedereen zich er voor inzet. Samen kom je tot grote prestaties!

Het team van PopUpTv was, samen met Marco Spruit Bleeker, die de redactie van Studio Kom Maar Op voor zijn rekening nam,  al weken van te voren met de voorbereidingen gestart. Een extra uitdaging was dat er op het Sportpark nog geen internet was. Via Pim Koning, de voorzitter van VV Kethel Spaland, werd er een 4G-router geregeld. Die kregen we gratis ter beschikking van het bedrijf Atron. Werkte perfect. Alleen durfden we het risico niet te nemen dat, als het heel druk zou worden bij de opening, het mobiele 4G netwerk overbelast zou raken. Dat bleek een goede inschatting: door de duizenden bezoekers hadden we soms zelfs geen 3G bereik meer op onze smartphones. We hadden van het bedrijf EPM-rental daarom op het laatste moment een Point-to-point internet zender gehuurd. De oud-voorzitter van VV Kethel Spaland, Rein van Ravenzwaai, woont op iets meer dan 200 meter van de kantine van het Sportpark en van hem mochten we het internet gebruiken en de zender mochten we plaatsen op het schuurdak van de buren van Rein.

Foto 08 10 16 13 02 38Voor de tijdelijke studio werden vijf camera's ingezet en er waren studiolampen, statieven, microfoons, mengtafel, beeldregie, geluid- en beeldmonitoren en honderden meter kabel nodig. Alles werd al twee dagen van te voren door ons opgebouwd en getest. Bij de officiële oplevering van het Sportpark door de bouwer aan de gemeente op vrijdag draaiden we proef: ook die overdracht werd al succesvol live uitgezonden op PopUpTv.

Op zaterdag waren we met een ploeg van zeven man: Niels Wagenveld, Rob van der Gaag, Natanja Rorije, Storm Philippo, Matthijs Rorije, Stan Dorst en Marco Spruit Bleeker.
Roos Lokhorst presenteerde ook nog een stukje.

Het Sportpark Willem-Alexander is ontzettend groot. We wilden zoveel mogelijk activiteiten laten zien in de uitzending en ons niet alleen beperken tot een talkshow vanuit de kantine. Een kleine camera had een hele lange kabel en daarmee konden we ook buiten de kantine live beelden maken. Zo hebben we onder andere de officiële opening en de uitreiking van de cheque aan het Spierfonds live laten zien. Veel interviews en activiteiten filmden we met een losse camera. De beelden werden naar de regie gebracht en een paar minuten na de opname al uitgezonden. Een aantal mensen die we geïnterviewd hadden, hebben we op de smartphone laten kijken naar hun eigen interview. 

Uiteraard hebben we alles niet alleen live uitgezonden maar ook opgenomen: binnen 24 uur stond er al een sneak-preview online:

De compilatie van de vijf uur durende uitzending was maandag klaar: https://popuptv.nl/pop-up-tube/popuptv-compilatie-opening-sportpark-willem-alexander-2 .          

Een kijkje achter de schermen: samen kom je tot grote prestaties!

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws