dinsdag, 09 februari 2016 13:26

Een warm ontvangst voor de reizende keuken

Aan tafel met Angelina Franken

'Ik vond het erg leuk, fijn en een enorme eer om aan een zeer geïnteresseerd en warm publiek te vertellen over de weg van mijn eigen zelfredzaamheid, die van stichting Elckerlyc en de dakloze personen die gebruik maken van de opvangvoorziening in Vlaardingen. Aan het eind van de avond had ik er ineens heel veel familie bij!' Een inspirerende hoofdgast én twee genodigden die een persoonlijk verhaal deelden tijdens het ‘Vlaardings Kwartiertje’. Zo ging in De Windwijzer de eerste editie van de reizende Keuken van Vlaardingen van start op vrijdag 5 februari jl.

David Bowie speelde een belangrijke rol in Angelina’s leven. Zijn gevoel voor vrijheid en niet stilstaan, paste bij de waarden en normen die zij meekreeg van haar ouders: zorg dat je je eigen geld kan verdienen en doe geen dingen die je niet wilt. Met voorbeelden en anekdotes nam Angelina de bezoekers mee naar een fase in haar leven toen dat zelfstandig denken niet meer zo vanzelfsprekend was. De ervaringen hebben haar veel gebracht en helpen haar bij haar visie voor stichting Elckerlyc: ‘Begeleid en ondersteun mensen in hun zelfredzaamheid, dat maakt zelfbewuster.’ Ook de persoonlijke verhalen van Bert Blase en Luz Dary Schilt sloten aan bij de wel dan niet maakbaarheid van het leven.

Bedenkingen

Het concept van De keuken van Vlaardingen werd warm ontvangen door medewerkers en vaste bezoekers van De Windwijzer, de eerste gastlocatie van het nieuwe seizoen. 'Vooraf had ik mijn bedenkingen, luisteren naar en praten met mensen die je niet kent en dat na een week hard werken? De gemoedelijke en ontspannen sfeer waarin je als gast wordt verrast met bijzondere en inspirerende verhalen van stadsgenoten én met een heerlijk diner, maakte het tot een prachtige avond. Ik heb genoten.' Bert Blase zei: 'Wat een mooi initiatief is De keuken van Vlaardingen! Vijftig stadsgenoten bijeen, willekeurig geschikt aan tafel, in een gesprek verwikkeld dat aan de ene kant wordt gevoed door een smakelijke maaltijd en aan de andere kant door inspirerende verhalen. Levend bewijs dat samenleven leuker is en beter gaat als we elkaar onze verhalen vertellen!'

Gastlocatie LEF

De maaltijd werd opnieuw bereid door Manon de Bie, bijgestaan door Meraa Salem die dit keer haar hele gezin meenam naar De keuken van Vlaardingen. Organisator Marleen Bos: ‘Het team staat, daar ben ik heel blij mee, dat geeft veel rust in de voorbereiding. Daarnaast vond ik het geweldig hoe De Windwijzer een groep enthousiaste mensen bij elkaar heeft gebracht die ons heeft geholpen met de techniek, in de keuken en met de bediening. En nu op naar de volgende gastlocatie in weer een andere wijk. Het leuke is dat het reizen door de stad nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Zo werken we in maart samen met stichting Flagen en vindt de eerstvolgende editie plaats op woensdag 23 maart a.s. in restaurant LEF van het Geuzencollege. Samen benaderen wij nieuwe gasten en Manon mag aan de slag in de keuken van LEF.

Reizende én flexibele keuken

De keuken van Vlaardingen laat zien met wie wij wonen en werken in onze stad en portretteert uiteenlopende stadsbewoners. Oorspronkelijk elke eerste vrijdag van de maand, maar door diverse samenwerkingen in de stad ook op andere momenten. Zo vindt op woensdag 23 maart a.s. de eerstvolgende editie plaats i.s.m. stichting Flagen in restaurant LEF van het Geuzencollege en kan iedereen aanschuiven, mee-eten en luisteren naar inspirerende stadsgenoten. Zin in een gastvrije avond met mooie verhalen en nieuwe ontmoetingen? Reserveer dan een plek aan tafel bij De keuken van Vlaardingen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak nader kennis met je stadsbewoners. Deelname is € 17,50 per persoon, dit is inclusief het door de gasten samengestelde driegangenmenu.

Een warm ontvangst voor de reizende keuken

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws