maandag, 02 februari 2015 22:36

Eerherstel voor een vergeten barokcomponist

Henrico Albicastro is een van de vele vergeten componisten uit de barokperiode. Ten onrechte, vindt de Japanse musicus Takashi Watanabe. Het concert dat hij en het eveneens Japanse ensemble Ricriation d'Arcadia op vrijdag 13 februari a.s. zullen uitvoeren in 't Huis te Poort, kan dan ook gezien worden als een muzikaal pleidooi om deze bijzondere componist - die eigenlijk Von Weissenburg heette, en een in Amsterdam woonachtige Duitse militair was - aan de vergetelheid te ontrukken. Een unieke kans om kennis te maken met zelden uitgevoerde barokmuziek.

Takashi Watanabe

Takashi Watanabe werd geboren in Nagano (Japan) in 1975. Hij studeerde af aan het College of Music in Tokyo (piano) en de postgraduade course van de Toho Gakuen School of

Music (klavecimbel).
Op 20-jarige leeftijd maakte hij kennis met het klavecimbel, en al twee jaar later won hij de prijs op het Oude-Muziekconcours van Japan. Ook nadien won hij diverse prijzen bij verscheidene competities. Hij is actief als klavecinist en organist, zowel als solist als in de rol van continuospeler in een aantal ensembles.

Ricreation d'Arcadia
Ensemble Ricreation d'Arcadia werd in 2001 opgericht door vier jonge toonaangevende Japanse musici: Ayako Matsunaga, Yukie Yamaguchi, Takashi Kaketa en Takashi Watanabe, die regelmatig spelen in diverse barokensembles en -orkesten waaronder het Bach Collegium Japan, Il Giardino Armonico, Il Compresso Barocco, La Venexiana en Zefiro. Het doel van de groep is om de diversiteit aan instrumentale en vocale muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw voor het voetlicht te brengen, met de focus op de triosonate.

Vrijdag 13 februari 2015, 20.15 uur

Kaarten € 17,50 in de voorverkoop, € 20,00 aan de zaal (CJP € 2,50 korting)

Voorverkoopadressen:

Boekhandel J.S. van Leeuwen, Broersvest 85

Boekhandel Postscriptum, Hof van Spaland 31

VVV Schiedam, Buitenhavenweg 9.

Reserveren kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06 511 721 00

't Huis te Poort / Dam 28-30 / Schiedam / Informatie Ad van der Kouwe (06 511 721 00)

www.thuistepoort.nl

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws