donderdag, 05 mei 2016 10:34

Eerste editie festival Wereld Wijde Wijk neemt je mee op een culturele wereldreis

Delfshaven - Zaterdag 21 mei neemt het festival ‘Wereld Wijde Wijk’ je mee op een culturele wereldreis door Delfshaven. In Park 1943 toont Rotterdam West wat het op cultureel gebied te bieden heeft: van Hollandse fanfare tot Surinaamse kaseko en van Brazilliaanse capoeira tot de betoverende wereld van het Magic Theater.

Met een wervelende programmering voor jong en oud is Wereld Wijde Wijk een festival vol optredens en presentaties afkomstig uit de culturele schatkamers van Delfshaven.

Deelnemende artiesten zijn o.a. LalaBoys (kaseko), Magic Theater, Showband Oud-Mathenesse, The Urban Family,Mo el Khamsi (stand up comedy), Smartlappen-koor Spangen, Choro school, Gospelkoor Spangen, Wim Noordegraafs Poppentheater.

Naast de voorstellingen zijn er op het terrein doorlopend workshops van Kinderatelier de Kleine Vis en de Kleurbende.Hongerige bezoekers kunnen op ontdekkingstocht in de vele wereldkeukens die Delfshaven rijk is.

‘Wereld Wijde Wijk’ activiteiten zijn nieuwe, kleinschalige evenementen verspreid over Delfshaven. Ze tonen dat cultuurbeleving er is voor iedereen. Ze bieden een podium voor lokaal talent en laten zien dat er tal van mogelijkheden zijn om daar actief aan deel te nemen.

Wereld Wijde Wijk in Park 1943 is tevens een preview van Werelds Delfshaven dat plaats zal vinden op 3, 4 en 5 juni op de Coolhavenkade achter de Machinist.

Festival Wereld Wijde wijk wordt georganiseerd door Podium GROUNDS en het Rotterdams Volkstheater en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. Het festival is een uitgebreid voorproefje op het festival Werelds Delfshaven dat georganiseerd wordt op 3, 4 en 5 juni op de Coolhavenkade in Rotterdam West.

Eerste editie festival Wereld Wijde Wijk neemt je mee op een culturele wereldreis

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws