vrijdag, 21 juli 2017 19:18

Eerste kennismaking studenten Livable en François HaverSchmidt positief

Schiedam - Woensdag berichtte PopUpTv over de studenten die in verzorgingstehuis François HaverSchmidt komen wonen. Gisteren was er een open dag voor studenten. We kregen vandaag van Livable en Argos een gezamenlijke verklaring hierover.   

Aanvankelijk had studentenhuisvestingsorganisatie Livable op Facebook doen voorkomen alsof verzorgingstehuis François HaverSchmidt een studentenhuis zou worden. Dat zorgde voor een storm van kritiek. Omwonenden en familieleden van de 18 oudere bewoners van François HaverSchmidt wisten van niets. Later bleek dat de studenten bij de ouderen gaan wonen op basis van leegstandbeheer: slechts tijdelijk komt een klein aantal studenten in François HaverSchmidt wonen. Met deze studenten wordt afgesproken dat zij zich aan duidelijke regels houden. Zo mogen zij geen overlast veroorzaken, niet roken in het pand en geen alcohol of drugs gebruiken. Als tegenprestatie zetten zij zich in voor extra toezicht en levendigheid in François HaverSchmidt. Onder andere door het pand een bewoond karakter te geven en de sociale controle in het pand te vergroten.

Gisteren werd door Livable een open huis gehouden in François HaverSchmidt. Hierbij konden de eerste studenten kennis maken met de werkwijze van Livable. De kennismaking was volgens Argos en Livable positief en ook de bewoners en familieleden van Argos Zorggroep zijn blij met de tijdelijke aanwezigheid van studenten in het huis. 

Binnenkort zullen er dan ook tijdelijk een klein aantal studenten in de leegstaande appartementen in François Haverschmidt gaan wonen. Zij leveren door hun aanwezigheid een bijdrage aan de sociale controle en contacten in het huis en zij zorgen er voor dat het pand een bewoonbare uitstraling behoud. Een samenwerking waar zowel Argos Zorggroep als Livable al goede ervaringen mee heeft opgedaan in DrieMaasStede in Schiedam.

  

Eerste kennismaking studenten Livable en François HaverSchmidt positief

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws