maandag, 02 oktober 2017 14:35

Eerste nachtmetro van Nederland doet ook Schiedam aan

Schiedam - Eind 2017 start een pilot met de nachtmetro in de Rotterdamse regio. De RET metrolijnen rijden een jaar lang in de weekenden een uur langer door. Inwoners uit de regio kunnen na bioscoop-, theater- of restaurantbezoek met de metro naar huis. De proef die een jaar duurt en de eerste nachtmetro van Nederland is, is een initiatief van de gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel. De RET verwacht per weekend ruim 1.000 extra passagiers te vervoeren.

Op vrijdag- en zaterdagavond zitten de laatste metro’s voller dan op doordeweekse avonden. De gemeenten uit de regio verwachten dan ook dat een uur langer doorrijden voorziet in een behoefte bij de reiziger. Zo hoeven bijvoorbeeld concert- en theaterbezoekers zich niet meer te haasten om met de metro thuis te komen. Bovendien past een nachtmetro bij het stedelijke en metropolitane karakter van de regio, geeft het een extra impuls aan het uitgaansleven en laten meer inwoners de auto staan.

Wethouder Houtkamp: “de nachtmetro biedt de kans om Schiedam nog méér te beleven.
Dus langer te genieten van de evenementen, de levendige kroegjes en straks ook de nieuwe bioscoop dicht bij het station. De nachtmetro is ook leuk voor Schiedammers die de buurgemeenten willen bezoeken en daarna weer vlot naar huis kunnen”.

Pilot nachtmetro
De pilot met de nachtmetro start op 29 december 2017 en duurt een jaar. De RET werkt de komende tijd de exacte dienstregeling van de metrolijnen verder uit en zal de reizigers tijdig informeren over deze uitbreiding. Reizigers betalen hetzelfde reguliere tarief als overdag.
De nachtmetro is een aanvulling op het huidige nachtvervoer met de BOB-bus. Gedurende de proef van een jaar bekijken de metropoolregio-gemeenten of de nachtmetro een structureel karakter krijgt.

Deelnemende gemeenten
De pilot nachtmetro is een initiatief van de gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel. De gemeenten financieren de proef, die circa 530.000 euro kost gezamenlijk. De nachtmetro rijdt op alle RET metrolijnen, maar op lijnen B en E op ingekorte trajecten. Zo rijdt lijn E tussen Slinge en Pijnacker Zuid en rijdt lijn B tussen Nesselande en Schiedam Centrum. Het traject van de Hoekse Lijn is nog niet klaar en is daarom niet meegenomen in de pilot.
Eerste nachtmetro van Nederland doet ook Schiedam aan

Advertentie

nieuwsbrief catnieuws